Гречка в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно смачна розсипчаста гречка, приготована в глиняних горщиках, безсумнівно сподобається навіть самому вимогливому гурману. Старий добрий рецепт з незабутнім ароматом домашньої кухні.
Рецепт приготування гречки в горщиках дуже простий, але в той же час дозволяє приготувати цю чудову крупу неймовірно смачно і ароматно. З огляду на всі корисні властивості гречки, а так же то, що тут ми будемо використовувати дієтичне м'ясо курки і овочі, то тут ми отримуємо не тільки чудовий смак, але і користь для нашого здоров'я. Загалом, тут і говорити більше не чого - це чудовий простий рецепт гречки в горщиках для тих, хто по-справжньому цінує смак домашньої кухні.
- Крупа гречана - 200 грам
- Куряча грудка - 250-300 грам
- Цибуля ріпчаста - 85 грам
- Морква - 35 грам
- Вода - 1-1, 5 склянки
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Базилік - За смаком
Для початку нам необхідно підготувати овочі. Для цього ми чистимо цибулю та нарізаємо його на середні кубики. Морква так само чистимо і натираємо на крупній тертці.
Потім ми нарізаємо грудку на маленькі кубики, перекладаємо до цибулі і моркви, додаємо перець і базилік і ретельно все перемішуємо.
У горщик наливаємо півсклянки води і викладаємо в нього м'ясо з овочами. Накриваємо кришкою і ставимо на 1 годину в духовку, температуру встановлюємо 220-230 градусів.
Після закінчення часу акуратно витягаємо горщик з духовки і викладаємо в нього попередньо промиту гречку. Доливаємо ще пів склянки окропу (так щоб рідина була на 1-1, 5 сантиметра нижче краю), солимо, акуратно перемішуємо і зверху додаємо шматочок масла. Тепер його можна повертати в духовку, закривши кришкою. Готуємо ще пів години, а коли час вийде, вимикаємо вогонь і 20 хвилин даємо постояти горщику в духовці.
Потім виймаємо нашу гречку і насолоджуємося чудовим смаком.