Гречка з куркою в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Просте, але в той же час дуже смачне і неймовірно ароматне блюдо, приготоване в горщиках, не йде ні в яке порівняння звичайної вареної гречкою.
Напевно, це найпростіший рецепт гречки з куркою в горщиках, який повинна знати кожна господиня. Особисто я просто обожнюю страви, приготовані в горщиках, так як вони виходять набагато смачніше і ароматні, ніж зроблені на плиті. Ну а гречка з куркою - це найулюбленіша страва для всієї нашої сім'ї і готуємо ми його мало не шість разів на тиждень. Тому я з радістю готова поділитися з вами і розповісти, як зробити гречку з куркою в горщиках.
- Крупа гречана - 2 склянки
- Курка - 500-600 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Приправа для птиці - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 6 склянок
Для початку нам необхідно розібратися з куркою, тому ми нарізаємо її на невеликі шматочки (у мене вийшло десь пів курячої тушки), промиваємо під холодною водою і розкладаємо по горщикам. Потім В кожен горщик насипаємо трохи приправи для курки і перемішуємо вміст.
Цибулю чистимо і ріжемо на четвертькольцамі, розкладаємо по горщикам.
Потім попередньо промиту гречку так само розкладаємо по горщикам.
Тепер черга води - наливаємо приблизно по 2 склянки в кожен горщик. Рівень води повинен бути на 1-1, 5 сантиметра нижче краю горщика. Потім солимо і додаємо перець і лавровий лист.
Накриваємо наші горщики кришками і ставимо в духовку на півгодини на найменший вогонь. Після закінчення часу можна додати в горщики по шматочку масла і поставити в вимкненому духовку ще на 10 хвилин.