Рис з куркою під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Я готую курочку з рисом під соусом "теріякі" . Це японський соус на основі соєвого соусу, Міріна і глюкози. Абсолютного точного рецепта немає, а варіантів - безліч. Ділюся своїм!
Соус "теріякі" додає м'ясу солодко-кислий смак. Сам соус багатий різними спеціями, солодкістю і пряністю. Блюдо чудово приймається всіма без винятку. Виходить дуже смачно!
Спробуйте приготувати і ви таке чудове блюдо, я впевнена, що вам воно сподобається. Розповідаю і показую, як приготувати рис з куркою під соусом.
- Куряче м'ясо - 700 грам
- Мал - 2 склянки
- Соус "теріякі" - 3 Ст. Ложки
- Спеції, рослинна олія - За смаком
Для приготування такого чудового блюда як рис з куркою під соусом нам в першу чергу необхідна сама курка. Візьміть куряче м'ясо. Це не обов'язково повинна бути філе. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками або соломкою.
Перекладіть м'ясо в миску. Додайте соус "теріякі", добре перемішайте. Соус повинен повністю покрити всі м'ясо. У мене соус покупної, але його можна приготувати і вдома. На нашому сайті багато рецептів хорошою домашньої їжі, в тому числі і безліч соусів і маринадів.
Залиште м'ясо маринуватися на 30 хвилин. Тим часом приготуйте рис. Для цього рис потрібно промити, злийте воду. Залийте тепер рис чистою водою. Посоліть і поставте варитися.
Коли м'ясо промаринуется, влийте в сковороду олію. Прогрійте його і просто обсмажте м'ясо в соусі з усіх боків до готовності. На це піде максимум 15 хвилин. М'ясо готується дуже швидко. Подайте до столу готовий рис порційно, додавши до нього приготоване ароматне, смачне і апетитне м'ясо під соусом.