Рецепт Рис з куркою під соусом фото

Рис з куркою під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Птах, Курка, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Я готую курочку з рисом під соусом "теріякі" . Це японський соус на основі соєвого соусу, Міріна і глюкози. Абсолютного точного рецепта немає, а варіантів - безліч. Ділюся своїм!

Соус "теріякі" додає м'ясу солодко-кислий смак. Сам соус багатий різними спеціями, солодкістю і пряністю. Блюдо чудово приймається всіма без винятку. Виходить дуже смачно!

Спробуйте приготувати і ви таке чудове блюдо, я впевнена, що вам воно сподобається. Розповідаю і показую, як приготувати рис з куркою під соусом.

  • Куряче м'ясо - 700 грам
  • Мал - 2 склянки
  • Соус "теріякі" - 3 Ст. Ложки
  • Спеції, рослинна олія - За смаком
мал з куркою під соусом - фото крок 1
Для приготування такого чудового блюда як рис з куркою під соусом нам в першу чергу необхідна сама курка. Візьміть куряче м'ясо. Це не обов'язково повинна бути філе. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками або соломкою.
мал з куркою під соусом - фото крок 2
Перекладіть м'ясо в миску. Додайте соус "теріякі", добре перемішайте. Соус повинен повністю покрити всі м'ясо. У мене соус покупної, але його можна приготувати і вдома. На нашому сайті багато рецептів хорошою домашньої їжі, в тому числі і безліч соусів і маринадів.
мал з куркою під соусом - фото крок 3
Залиште м'ясо маринуватися на 30 хвилин. Тим часом приготуйте рис. Для цього рис потрібно промити, злийте воду. Залийте тепер рис чистою водою. Посоліть і поставте варитися.
мал з куркою під соусом - фото крок 4
Коли м'ясо промаринуется, влийте в сковороду олію. Прогрійте його і просто обсмажте м'ясо в соусі з усіх боків до готовності. На це піде максимум 15 хвилин. М'ясо готується дуже швидко. Подайте до столу готовий рис порційно, додавши до нього приготоване ароматне, смачне і апетитне м'ясо під соусом.

Схожі рецепти