Рецепт Рис з соєвим соусом фото

Рис з соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Китайська кухня
Крупи , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарніри , Соєвий соус
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 25 хв.

Справжнім любителям східної кухні пропоную спробувати приготувати рис з соєвим соусом в домашніх умовах. Неймовірний аромат і дуже смачні овочі роблять це блюдо дивно апетитним.

Опис приготування:

1. Для початку необхідно налити на сковороду олію і відправити його розігріватися.

2. За цей час очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину. Надіслати в розігріте масло і обсмажити до легкого золотистого кольору.

3. Морква вимити, очистити і також нарізати кубиками (можна натерти на тертці при бажанні). Надіслати на сковороду і обсмажити разом з цибулею.

4. Потім рис викласти на сковороду до овочів. Щоб рис з соєвим соусом в домашніх умовах вийшов розсипчастим, його потрібно ретельно перемішати, огортаючи в рослинному маслі.

5. На сковороду влити бульйон (або вода) і довести до кипіння. Злегка посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 8 хвилин.

6. Коли рідини залишиться трохи, влити соєвий соус і ретельно перемішати. Знову накрити кришкою і готувати до повного випаровування рідини.

7. За цей час вимити, просушити і подрібнити свіжу зелень. У готовий рис всипати зелень, перемішати і можна відразу подавати до столу.

Даний рецепт приготування рису з соєвим соусом можна доповнити також ароматними спеціями і травами.

Подавати блюдо можна самостійно або як гарнір до м'яса, риби або птиці.

  • Мал - 200 грам
  • Бульйон - 400 мілілітрів
  • Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1-3 зубчиків
  • Свіжа зелень - 1-2 Щепоток
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Для початку необхідно налити на сковороду олію і відправити його розігріватися.

2. За цей час очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину. Надіслати в розігріте масло і обсмажити до легкого золотистого кольору.

3. Морква вимити, очистити і також нарізати кубиками (можна натерти на тертці при бажанні). Надіслати на сковороду і обсмажити разом з цибулею.

4. Потім рис викласти на сковороду до овочів. Щоб рис з соєвим соусом в домашніх умовах вийшов розсипчастим, його потрібно ретельно перемішати, огортаючи в рослинному маслі.

5. На сковороду влити бульйон (або вода) і довести до кипіння. Злегка посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 8 хвилин.

6. Коли рідини залишиться трохи, влити соєвий соус і ретельно перемішати. Знову накрити кришкою і готувати до повного випаровування рідини.

7. За цей час вимити, просушити і подрібнити свіжу зелень. У готовий рис всипати зелень, перемішати і можна відразу подавати до столу.

Даний рецепт приготування рису з соєвим соусом можна доповнити також ароматними спеціями і травами.

Подавати блюдо можна самостійно або як гарнір до м'яса, риби або птиці.

Схожі рецепти