Рис з соєвим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Справжнім любителям східної кухні пропоную спробувати приготувати рис з соєвим соусом в домашніх умовах. Неймовірний аромат і дуже смачні овочі роблять це блюдо дивно апетитним.
1. Для початку необхідно налити на сковороду олію і відправити його розігріватися.
2. За цей час очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину. Надіслати в розігріте масло і обсмажити до легкого золотистого кольору.
3. Морква вимити, очистити і також нарізати кубиками (можна натерти на тертці при бажанні). Надіслати на сковороду і обсмажити разом з цибулею.
4. Потім рис викласти на сковороду до овочів. Щоб рис з соєвим соусом в домашніх умовах вийшов розсипчастим, його потрібно ретельно перемішати, огортаючи в рослинному маслі.
5. На сковороду влити бульйон (або вода) і довести до кипіння. Злегка посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 8 хвилин.
6. Коли рідини залишиться трохи, влити соєвий соус і ретельно перемішати. Знову накрити кришкою і готувати до повного випаровування рідини.
7. За цей час вимити, просушити і подрібнити свіжу зелень. У готовий рис всипати зелень, перемішати і можна відразу подавати до столу.
Даний рецепт приготування рису з соєвим соусом можна доповнити також ароматними спеціями і травами.
Подавати блюдо можна самостійно або як гарнір до м'яса, риби або птиці.
- Мал - 200 грам
- Бульйон - 400 мілілітрів
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Часник - 1-3 зубчиків
- Свіжа зелень - 1-2 Щепоток
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
2. За цей час очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину. Надіслати в розігріте масло і обсмажити до легкого золотистого кольору.
3. Морква вимити, очистити і також нарізати кубиками (можна натерти на тертці при бажанні). Надіслати на сковороду і обсмажити разом з цибулею.
4. Потім рис викласти на сковороду до овочів. Щоб рис з соєвим соусом в домашніх умовах вийшов розсипчастим, його потрібно ретельно перемішати, огортаючи в рослинному маслі.
5. На сковороду влити бульйон (або вода) і довести до кипіння. Злегка посолити і поперчити за смаком. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 8 хвилин.
6. Коли рідини залишиться трохи, влити соєвий соус і ретельно перемішати. Знову накрити кришкою і готувати до повного випаровування рідини.
7. За цей час вимити, просушити і подрібнити свіжу зелень. У готовий рис всипати зелень, перемішати і можна відразу подавати до столу.
Даний рецепт приготування рису з соєвим соусом можна доповнити також ароматними спеціями і травами.
Подавати блюдо можна самостійно або як гарнір до м'яса, риби або птиці.