Рис по-східному з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Оригінальна східне блюдо, яке вже прижилося і на наших столах. Пропоную вам свій варіант рецепта рису по-східному з куркою.
Мал з прянощами і куркою - одне з найулюбленіших східних страв. Від Індії до Туркменії його готують по-різному, тому я і вирішила скомбінувати кілька варіантів. Для приготування рису по-східному з куркою нам знадобиться ніжки курячі або можна цілі стегенця взяти. Йогурт з різними приправами знадобиться для маринаду: беремо звичайний йогурт, без барвників і підсолоджувачів. Зі спецій раджу взяти коріандр, kurkumu, кмин. Дивимося далі рецепт.
- Курка - 0, 5 кілограма
- Мал - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Помідор - 1 штука
- Спеції для маринаду - За смаком
- Йогурт для маринаду - За смаком
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Мигдаль - 80 грам
- Ізюм - 1 Ст. Ложка
- Гайка - 5 Ст. Ложок
- Зелень - 80 грам

Курку промийте і натріть спеціями.

Залийте йогуртом і поставте в холодильник, накривши плівкою, на ніч.

Якщо будете використовувати нут, його потрібно замочити на ніч теж. Цибулю ріжемо кільцями, Мал (я використовую басматі) промиваємо. Також родзинки замочіть.

Робимо обсмажування: цибуля з помідорами і спеціями обсмажуємо хвилини 2.

Зажарку відставте на час. У глибокій сковорідці обсмажуємо мигдаль, родзинки і рис. Додаємо спеції, обсмажуємо 2 хвилини. Потім вливаємо воду. Тушкуємо до напівготовності рису - хвилин 10.

На окремій сковороді смажимо курочку до готовності, додаємо до неї нут, якщо будете використовувати.

Тепер на сковороду викладаємо половину рису з засмажкою.

Потім курку з нутом і залишився рис.

Заливаємо 0, 5 склянкою води і варимо до готовності рису.

Ось рис по-східному з куркою і готовий! посипаємо зеленню, накриваємо кришкою, даємо настоятися хвилин 10 перед подачею. Смачного!