Рецепт Рибний томатний суп фото

Рибний томатний суп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Помідор
Дієтичне харчування
На обід
Супи
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 дн. 2 г. 0 хв.

У Франції, звідки родом цей рецепт, рибні супи дуже популярні, настільки ж, як і м'ясні. Суп наваристий і насичений за смаком. Розповім про рецепт, як приготувати рибний томатний суп.

Опис приготування:

Можна використовувати цілу рибку або обрізки, але обов'язково на кістки. Риб'ячі частини перед приготуванням запікають у духовці, а потім на їх основі варять бульйон. Не хвилюйтеся, що вам попадуться кістки, перед подачею на стіл суп проціджують. Подавайте суп гарячим з підсмаженою грінками.

  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1 штука
  • Селера - 90 грам
  • Фенхель - 90 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Насіння кропу - 2 чайних ложки
  • Біле вино - 1 Склянка
  • Вода - 4 склянки
  • Рибні кістки - 1 кілограм
  • Консервовані помідори - 400 грам (можна замінити свіжими помідорами)
  • Свіжий чебрець - 4 штуки
  • Петрушка - 2 штуки
  • Шафран - 0, 5 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
рибний томатний суп - фото крок 1
1. Для 1 день до приготування підготуйте рибу. Для цього очистіть її від залишків крові і нутрощів, ретельно промийте під проточною водою, викладіть на решітку для видалення зайвої води. Посоліть з усіх боків і залиште на добу.
рибний томатний суп - фото крок 2
2. Безпосередньо перед приготуванням злийте зайву воду з піддона з-під риби. Поставте рибу на 15-20 хвилин в заздалегідь розігріту до 230 градусів духовку на 20 хвилин.
рибний томатний суп - фото крок 3
3. Промийте і дрібно наріжте цибулю, часник, селера. Помийте фенхель, відкладіть окремо насіння, інше подрібніть. Нагрійте глибоку сковороду або каструлю з оливковою олією і додайте в неї цибулю, часник, селера і фенхель, підсмажуйте на середньому вогні 20 хвилин до появи золотисто-коричневого кольору.
рибний томатний суп - фото крок 4
4. Додайте насіння фенхелю і готуйте ще 1-2 хвилини.
рибний томатний суп - фото крок 5
5. Влийте в сковороду біле вино, продовжуйте готувати, поки не зникне аромат спирту.
рибний томатний суп - фото крок 6
6. Промийте і подрібніть петрушку, timyyan і шафран. Додайте в сковороду помідори, петрушку, чебрець, шафран і рибу, накрийте кришкою і тушкуйте протягом години, періодично помішуючи.
рибний томатний суп - фото крок 7
7. Під час приготування за допомогою щипців видаліть великі риб'ячі кістки, хребет і шматочки голови.
рибний томатний суп - фото крок 8
8. Перелийте суп в блендер і подрібніть до отримання однорідної маси.
рибний томатний суп - фото крок 9
9. Процідіть отриману суміш через сито, постарайтеся по максимуму видавити рідина через сито.
рибний томатний суп - фото крок 10
10. Залишки в ситі повинні бути дуже сухими після проціджування. Перекладіть залишки з сита в каструлю, додайте 2 склянки води і доведіть до кипіння. Після процідіть суміш через сито.
рибний томатний суп - фото крок 11
11. Доведіть суп до кипіння, посоліть і поперчіть за смаком. Подавайте суп з грінками, прикрасивши його петрушкою.

Схожі рецепти