Рибні котлети без хліба
(покроковий рецепт з фото)
Соковиті, дуже смачні і незвичайні рибні котлети без єдиної крихти хліба. Не вірите? Тоді вперед готувати апетитні, з хрусткою скоринкою котлети. Це безпрограшний варіант для смачної вечері.
Хочете урізноманітнити ваше рибне меню, тоді дивіться, як приготувати смачні рибні котлети, але без хліба. З хрусткою скоринкою, але соковиті всередині, і з оригінальною паніруванням, котлети обов'язково сподобаються не тільки дорослим, але і дітям. Рецепт не займе у вас багато часу.
- Філе минтая - 400-500 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 3-4 Ст. Ложок
- Насіння льону або чорного кунжуту - 1 Ст. Ложка
- Білий кунжут - 2 Ст. Ложки
- Пір'я зеленої цибулі - 2-3 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
Філе минтая необхідно сполоснути і висушити за допомогою кухонного рушники або паперових серветок. Потім нарізаємо філе невеликими кубиками.
Чистимо від лушпиння цибулю, нарізаємо дуже дрібно і відправляємо до філе. Додаємо сіль і перець за смаком.
До нарізання філе додаємо дрібно нарізані пір'я зеленої цибулі і крохмаль. Акуратно перемішуємо і поступово додаємо борошно.
Муки може знадобиться і менше, главное чтоб котлетки ліпилися. Змочуємо руки у воді і ліпимо невеликі круглі котлети.
Обвалюють котлети в панірувальних сухарях тільки зверху і знизу.
Тепер змішуємо насіння льону або чорного кунжуту з білим кунжутом і обвалюють боки наших котлет. Рибні котлети будуть виглядати дуже оригінально.
Відправляємо рибні котлети на розігріту сковороду з рослинним маслом і смажимо на середньому вогні пару хвилин, щоб вийшла корочка. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо котлети 5-7 хвилин.
Акуратно перевертаємо котлети і смажимо до золотистої скоринки з іншого боку. Кришкою накривати вже не треба.
Готові рибні котлети подаємо гарячими з будь-яким гарніром. До речі, остиглі котлетки теж дуже смачні.