Рибна скоблянка з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Скоблянка - це старовинне блюдо російської кухні і готується воно з кількох видів м'яса або риби з грибами і картоплею під соусом або без. Все просто, ситно і смачно.
Це ситне блюдо можна приготувати на сковороді, обсмажуючи все інгредієнти, а можна запекти в духовці під вершковим соусом, тоді і не потрібно буде стояти біля плити, контролюючи процес приготування. Для цієї страви можна використовувати будь-які сорти риби, морепродукти. Гриби - печериці можна замінити на білі гриби або інші лісові, попередньо відварити їх. Спробуйте приготувати - це дуже смачно!
- Картопля - 250 грам
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 150 грам
- Хек - 1 штука (філе)
- Крижана риба - 2 штуки (філе)
- Креветки - 100 грам
- Борошно - 1 Ст. Ложка (для соусу )
- Часник - 2 зубчики
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершки - 50 мілілітрів
- Сметана густа - 1 Ст. Ложка (з верхом)
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі продукти для скоблянкі. Нам знадобляться - цибуля ріпчаста або червоний, печериці, картопля, креветки і кілька видів риби. У мене хек і крижана риба. Картопля варимо цілими бульбами до готовності, можна варити в мундирі або почистити.
Поки вариться картопля, потрібно нарізати цибулю півкільцями і гриби шматочками середнього розміру. Нагрійте масло в сковороді і обсмажити цибулю з грибами до рум'яної скоринки, трохи посоліть і поперчіть.
Збираємо блюдо. У форму для запікання викладіть варену картоплю, нарізаний кружками, сіль і poperčite.
Філе риби наріжте на скибочки, сіль і poperčite - перемішайте в мисці і викладіть на картоплю, чергуючи скибочки риби.
Викладаємо зверху гриби з цибулею.
Розподіліть чищення креветки.
Готуємо соус. Розтопіть в сковороді пару ложок вершкового масла і всипте борошно. Смажте на середньому вогні хвилину, постійно помішуючи.
Влейте молоко, перемішайте, щоб не було грудочок. Потім додайте вершки, сметану і тертий часник. Доведіть до кипіння, перемішуючи, сіль і poperčite.
Залийте соусом блюдо і відправте в духовку.
Запікайте хвилин 25-30 при температурі 180 градусів.
Смачного!