Куряча скоблянка
(покроковий рецепт з фото)
Куряча скоблянка - блюдо з простої старовинної російської кухні. Хороша господиня відвар курку: з бульйону зварить суп, а з м'яса приготує ситну скоблянку. Ділюся цікавим рецептом, запам'ятовуйте!
Перед вами рецепт, як приготувати курячу скоблянку, адаптований під сучасні уязика. У традиційному рецепті додають лісові гриби. Але зараз легше піти і купити гриби, ніж зібрати їх в лісі, тому я взяла печериці. Якщо використовуєте молода картопля, то шкірку можна не очищати і нарізати відварну картоплю разом з нею.
- М'ясо куряче - 500 грам (відварне)
- Бульйон - 1 Склянка
- Картопля - 6 штук (відвареної в мундирах)
- Гриби - 6 штук (печериці)
- Помідор - 100 грам
- Кабачок - 300 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів
- Сир - 150 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Лист лавровий - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний - За смаком
Підготуйте необхідні продукти. Овочі і гриби вимийте, очистіть. М'ясо зніміть з кісток і наріжте на дрібні шматочки.
На розігрітій олії пасеруйте подрібнену цибулю до прозорості. Потім додайте кабачки, нарізані на дрібні кубики, обсмажуйте протягом 5 хвилин.
Додайте гриби, нарізані на скибочки, Тушіте 5 хвилин.
Додайте шматочки курячого м'яса, влийте бульйон так, щоб він покрив м'ясо. Гасіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
Влийте вершки, доведіть до кипіння.
Картопля очистіть, наріжте кубиками і обсмажте на олії до золотистої скоринки. Викладіть його в форму для запікання.
Зверху вилийте підливу з шматочками томленою курки.
Додайте зверху часточки помідорів, присипте тертим сиром. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хвилин (до появи золотистої скоринки сирної).
Додайте зверху часточки помідорів, присипте тертим сиром. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хвилин (до появи золотистої скоринки сирної).
Подавайте курячу скоблянку гарячої. Смачного!