Рецепт Куряча скоблянка фото

Куряча скоблянка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 35 хв.

Куряча скоблянка - блюдо з простої старовинної російської кухні. Хороша господиня відвар курку: з бульйону зварить суп, а з м'яса приготує ситну скоблянку. Ділюся цікавим рецептом, запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Перед вами рецепт, як приготувати курячу скоблянку, адаптований під сучасні уязика. У традиційному рецепті додають лісові гриби. Але зараз легше піти і купити гриби, ніж зібрати їх в лісі, тому я взяла печериці. Якщо використовуєте молода картопля, то шкірку можна не очищати і нарізати відварну картоплю разом з нею.

  • М'ясо куряче - 500 грам (відварне)
  • Бульйон - 1 Склянка
  • Картопля - 6 штук (відвареної в мундирах)
  • Гриби - 6 штук (печериці)
  • Помідор - 100 грам
  • Кабачок - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Сир - 150 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Лист лавровий - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний - За смаком
куряча скоблянка - фото крок 1
Підготуйте необхідні продукти. Овочі і гриби вимийте, очистіть. М'ясо зніміть з кісток і наріжте на дрібні шматочки.
куряча скоблянка - фото крок 2
На розігрітій олії пасеруйте подрібнену цибулю до прозорості. Потім додайте кабачки, нарізані на дрібні кубики, обсмажуйте протягом 5 хвилин.
куряча скоблянка - фото крок 3
Додайте гриби, нарізані на скибочки, Тушіте 5 хвилин.
куряча скоблянка - фото крок 4
Додайте шматочки курячого м'яса, влийте бульйон так, щоб він покрив м'ясо. Гасіть на повільному вогні протягом 15 хвилин.
куряча скоблянка - фото крок 5
Влийте вершки, доведіть до кипіння.
куряча скоблянка - фото крок 6
Картопля очистіть, наріжте кубиками і обсмажте на олії до золотистої скоринки. Викладіть його в форму для запікання.
куряча скоблянка - фото крок 7
Зверху вилийте підливу з шматочками томленою курки.
Додайте зверху часточки помідорів, присипте тертим сиром. Поставте запікатися в розігріту до 180 ° C духовку на 15 хвилин (до появи золотистої скоринки сирної).
куряча скоблянка - фото крок 8
Подавайте курячу скоблянку гарячої. Смачного!

Схожі рецепти