Рецепт Скоблянка фото

Скоблянка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Птах , Курка , Яловичина
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 50 хв.

Назва дивне, але має на увазі під собою старовинне російське блюдо, близький родич чи жульєну (тільки без сиру), то чи жаркого. Робиться завжди з кількох видів м'яса. Спробуйте!

Опис приготування:

Блюдо описується в старовинних кулінарних книгах як народне, сільське, селянське. Не знаю, наскільки воно селянське і як у них тоді були справи з м'ясом, але воно безсумнівно смачне, ароматне і його варто приготувати хоча б 1 раз.

  • Картопля - 1 кілограм
  • Яловичина - 300 грам (вирізка)
  • Курка - 300 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Гриби - 100 грам (я брала шампіньйони)
  • Рослинна олія - 100 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
  • Вершки - 120 мілілітрів
скоблянка - фото крок 1
Картопля очищаємо від шкірки. Нарізаємо середньої соломкою, але не дуже тонко.
скоблянка - фото крок 2
Два або більше видів м'яса потрібно злегка заморозити. Після гострим ножем нарізаємо на найтонші слайси, по типу, як на бефстроганов.
Я використовую курку і яловичину. Все встигне проготовітся. Замість яловичини можна взяти свніну, а замість курки - індичку.
скоблянка - фото крок 3
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
скоблянка - фото крок 4
Так як же приготувати скоблянку? почнемо.
В окремій сковороді розігріваємо олію. На ньому обсмажуємо м'ясо, додаючи до нього солі і спецій. М'ясо смажиться у власному соку. Кришкою не накривати.
скоблянка - фото крок 5
Беремо другу сковороду. На ній, на рослинному маслі обсмажуємо картоплю. Картоплю смажимо на невеликому вогні. Вона не повинна варитися в маслі, вона повинна смажиться і злегка зарум'яниться, але не згоріти.
скоблянка - фото крок 6
До м'яса додаємо підготовлений лук і спеції. Тушкуємо все, накривши кришкою. Можна підлити півсклянки води, щоб м'ясо добре приготувалося. Додайте нарізані печериці. Гасіть все разом.
скоблянка - фото крок 7
Візьміть вершки. Не обов'язково з великим вмістом жирності. Я беру 6%.
скоблянка - фото крок 8
Коли м'ясо буде м'яким, особливо яловичина (гаситься вона хвилин за 15), додайте в сковороду до м'яса вершки. Перешкодьте. Додайте обсмажену картоплю, який до того моменту вже готовий.
скоблянка - фото крок 9
Подайте скоблянку до столу. Тепер ми знаємо, що таке скоблянка і як її приготувати. Смачного!

Схожі рецепти