Скоблянка
(покроковий рецепт з фото)
Назва дивне, але має на увазі під собою старовинне російське блюдо, близький родич чи жульєну (тільки без сиру), то чи жаркого. Робиться завжди з кількох видів м'яса. Спробуйте!
Блюдо описується в старовинних кулінарних книгах як народне, сільське, селянське. Не знаю, наскільки воно селянське і як у них тоді були справи з м'ясом, але воно безсумнівно смачне, ароматне і його варто приготувати хоча б 1 раз.
- Картопля - 1 кілограм
- Яловичина - 300 грам (вирізка)
- Курка - 300 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Гриби - 100 грам (я брала шампіньйони)
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
- Вершки - 120 мілілітрів
Картопля очищаємо від шкірки. Нарізаємо середньої соломкою, але не дуже тонко.
Два або більше видів м'яса потрібно злегка заморозити. Після гострим ножем нарізаємо на найтонші слайси, по типу, як на бефстроганов.
Я використовую курку і яловичину. Все встигне проготовітся. Замість яловичини можна взяти свніну, а замість курки - індичку.
Я використовую курку і яловичину. Все встигне проготовітся. Замість яловичини можна взяти свніну, а замість курки - індичку.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
Так як же приготувати скоблянку? почнемо.
В окремій сковороді розігріваємо олію. На ньому обсмажуємо м'ясо, додаючи до нього солі і спецій. М'ясо смажиться у власному соку. Кришкою не накривати.
В окремій сковороді розігріваємо олію. На ньому обсмажуємо м'ясо, додаючи до нього солі і спецій. М'ясо смажиться у власному соку. Кришкою не накривати.
Беремо другу сковороду. На ній, на рослинному маслі обсмажуємо картоплю. Картоплю смажимо на невеликому вогні. Вона не повинна варитися в маслі, вона повинна смажиться і злегка зарум'яниться, але не згоріти.
До м'яса додаємо підготовлений лук і спеції. Тушкуємо все, накривши кришкою. Можна підлити півсклянки води, щоб м'ясо добре приготувалося. Додайте нарізані печериці. Гасіть все разом.
Візьміть вершки. Не обов'язково з великим вмістом жирності. Я беру 6%.
Коли м'ясо буде м'яким, особливо яловичина (гаситься вона хвилин за 15), додайте в сковороду до м'яса вершки. Перешкодьте. Додайте обсмажену картоплю, який до того моменту вже готовий.
Подайте скоблянку до столу. Тепер ми знаємо, що таке скоблянка і як її приготувати. Смачного!