Риба з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Всем сюда, хто любить гострі і пікантні страви. Рецепт взято з індійської кухні, тому не дивуйтеся наявності перцю чилі, соєвого соусу і характерних спецій. Розповім, як приготувати рибу з цибулею.
Вибирайте філе будь-якої білої риби, в цьому рецепті це тілапія. Гостроту можете регулювати самостійно. Подавайте рибу з характерним гарніром, наприклад, Мал, манна крупа. Вам сподобається цей варіант, якщо любите все незвичайне і пряне. Рибу можна їсти відразу або можна розігріти пізніше.
- Файл тілапія - 3 штуки
- Курячий білок - 1 штука
- Заголовок для палітурки - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Соус «Чилі» - 1, 5 Ст. Ложки
- Томатний соус - 1 Ст. Ложка
- Сіль, чорний перець і цукор - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Кунжутну олію - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Зелена цибуля - За смаком
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Зелений перець - 1 штука
1. Вимийте гарненько рибне філе, потім витріть його насухо.
2. Наріжте філе невеликими шматочками і складіть в миску, додайте 0, 5 чайної ложки оцту, сіль, чорний мелений перець, 1 ложку соєвого соусу, 1 зубчик подрібненого часнику. Перемішайте і залиште на 30 хвилин.
3. Збийте трохи курячий білок і змішайте з кукурудзяним борошном, додайте до риби і перемішайте.
4. У сковороду налийте олію і викладіть шматочки риби, обсмажуйте 3 хвилини і перекладіть на паперову серветку.
5. Наріжте тонкими півкільцями цибулину, перець. Розігрійте сковороду з кунжутним маслом, викладіть овочі, додайте подрібнений зубчик часнику.
6. Влийте в сковороду 3 столові ложки води, томатний соус, соус «Чилі», оцет, соєвий соус, Тушіте 2-4 хвилини.
7. Перекладіть рибу в сковороду до овочів, за смаком посоліть і поперчіть, додайте цукор. Готуйте на сильному вогні 3-5 хвилин.
8. Викладіть рибу з овочами і соусом, прикрасьте рубаним зеленою цибулею.