Риба в клярі в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Вашій увазі пропонується смачна, ароматна риба в клярі в мультиварці з хрусткою скоринкою.
Риба в клярі в мультиварці виходить дивно ніжною, але при цьому ще з апетитною скоринкою. Приготувати таку страву досить просто, а результат - просто вражаючий.
- Скумбрія - 1 штука (або інша риба)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 100-150 мілілітрів
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Як зробити рибу в клярі в мультиварці? Дуже просто! Для початку необхідно вимити і очистити від нутрощів, плавників, голови рибу. В даному випадку використовується скумбрія, однак це може бути будь-яка інша риба.
2. Очищену рибу потрібно промокнути паперовим рушником і нарізати на порційні шматочки.
3. Наступним етапом приготування буде кляр. Для цього необхідно в мисочці з'єднати яйце з борошном. Віночком або вилкою збити до однорідності.
4. Потроху додавати в кляр молоко (можна при бажанні замінити вершками) і продовжувати збивати, щоб не утворилися грудочки з борошна.
5. Нарізану рибку, попередньо посолити і поперчити за смаком, викласти в кляр. Також при бажанні можна додати спеції для риби, сушені трави. Залишити рибку в мисці з кляром на 3-5 хвилин.
6. Тим часом можна відправити в чашу мультиварки рослинне масло і розігріти його на режимі Жарка. Потім в чашу відправити рибку.
7. Якщо хочеться, щоб клярі було більше, тоді слід робити його більш густим. Продовжувати готувати рибку на режимі Жарка. Коли утворюється золотава скоринка, перевернути і смажити до готовності. Ось і весь рецепт приготування риби в клярі в мультиварці. Подавати її можна з улюбленим гарніром і овочами.