Червона риба в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Сьомга здатна помирити навіть найвимогливіших критиків риби і м'яса. Готувати червону рибу завжди в задоволення, а готувати сьомгу в клярі - ще й швидко! Замість неї може бути інша червона риба.
Червону рибу люблять навіть м'ясоїди. Як приготувати її так, щоб вона була ще соковитіше - приготуйте кляр. Попередньо маринувати рибу можна за бажанням. Для цього підійде лимонний сік або оливкове масло. Приправи вибирайте акуратно, щоб не зіпсувати і не перебити смак риби.
- Сьомга - 700 грам
- Яйце - 2 штуки
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Сіль і спеції - За смаком
- Рослинна олія - 50 грам
1. Для цієї страви візьмемо сьомгу (можна замінити фореллю, але вона жирніше).
2. Нарізаємо її на шматочки. Шкірку обов'язково залишити.
3. Шматочки повинні вийти не менше 3 сантиметрів завширшки.
4. Робимо кляр традиційним способом: збиваємо яйця з молоком, додаємо борошно, спеції і сіль і ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок. Густота клярі повинна бути як на оладки.
5. У кляр маку кожен шматочок з усіх боків і відправляємо смажитися на рослинній олії. Вогонь повинен бути середнім. Перед відправкою в кляр, деякі кулінари маринують рибу в лимонному соці (по бажанню) або іншому маринаді.
6. Поки смажиться наша сьомга, можна відварити гарнір. Найкраще з рибою в клярі поєднується рис з овочами (можна використовувати заморожені овочі). Подавайте разом зі свіжими овочами і сирним соусом (по бажанню).