Смажена риба в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Смажена риба в клярі - відмінне блюдо для ледачих або поспішають людей. Готується швидко і легко, подається з будь-яким гарніром. Розповідаю і показую, як приготувати!
Ви переконаєтеся, що смажена риба в клярі готується легко і швидко. У рецепті я так само відкрию вам один секрет, що допомагає "закріпити" борошно на рибку. Вийде нежирне, смачна страва. Подавайте з шматочком лимона, або полийте рибу лимонним соком перед подачею. Сподіваюся, що рецепт смаженої риби в клярі вам сподобається!
- Філе tilyapii - 5 штук (я готувала тіляпія. Ви ж можете взяти філе будь-якої іншої риби, за смаком. )
- Пшеничне борошно - 70 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Свинець - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - 70 грам
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
Розріжте риба на шматочки, щоб було зручніше смажити. Змішайте борошно і сіль. Обваляйте рибу в борошні і викладіть на тарілку. Поставте її в морозильну камеру на 10 хвилин. Тоді борошно добре прилипне до риби.
Трохи збийте яйце з водою. Приготуйте біля плити миски з правого боку (якщо ви правша). Найближча до плити - сухарі, потім яйце, після рибка. Таким чином ви уникнете крапель і крихт на столі.
Умочіть рибу в яйці, потім обваляйте в сухарях. І смажте на розпеченому оливковій олії. Сковороду краще вибрати з високими бортиками, щоб уникнути бризок. Смажте до появи рум'яної скоринки з обох сторін.
Приємного вам апетиту!