Рецепт Риба по-фінськи фото

Риба по-фінськи
(покроковий рецепт з фото)

Фінська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Роздільне харчування
На обід , На вечерю , Святковий обід
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 45 хв.

Як приготувати рибу по-фінськи? Так простіше простого! Знадобиться шматок лосося, пучок кропу, сіль, цукор, трохи перцю - і через пару діб на вашому столі з'явиться чудова рибка по-фінськи.

Опис приготування:

Ну який же росіянин не любить солоної червоної рибки! Шматочок житнього хліба, намазаного вершковим маслом та з скибочкою ніжного лосося - не тільки ідеальний сніданок, але сніданок.

І у кого ж вчитися солити рибу, як не у фінів, для яких вона є одним з головних продуктів в раціоні. У кухні цього народу є безліч способів заготовки лосося, але даний рецепт риби по-фінськи відрізняється від інших: особливий аромат і смак їй надає велику кількість кропу і трохи міцного алкоголю.

Сьомга або форель, приготовані таким способом - просто смакота! Сама на пробувала, але думаю, що для певних сортів білої риби цей метод засолу теж підійде. Якщо зробите - поділіться думкою!

  • Лосось - 1 кілограм
  • Сіль - 0, 5 склянки
  • Кріп - 150 грам
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Міцний алкоголь - 50 мілілітрів (хороша горілка, віскі або коньяк)
  • Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Перець білий мелений - 0, 5 чайних ложки
риба по-фінськи - фото крок 1
Обробити рибу - випатрати, видалити голову і хвіст, добре промити. Відокремити філе від кісток. Шкіру можна зняти або залишити - мені більше подобається, коли риба солиться без неї.
риба по-фінськи - фото крок 2
Вимити і обсушити кріп. Частина дрібно нарізати.
риба по-фінськи - фото крок 3
Змішати сіль і цукор. Укласти філе на фольгу, папір або в посуд. Рівномірно полити алкоголем і добре натерти сумішшю солі і цукру.
риба по-фінськи - фото крок 4
Приправити перцем і посипати подрібненим кропом. Розподілити по поверхні цілі гілочки - вони потрібні тільки для аромату, коли риба Просолов, їх можна буде видалити.
риба по-фінськи - фото крок 5
Скласти філе разом - обробленими сторонами один до одного. Накрити кришкою або загорнути в папір і залишити при кімнатній температурі на кілька годин. Після прибрати в холодильник на 2 діб. Через цей час рибу можна дістати.
риба по-фінськи - фото крок 6
Видалити зайвий кріп, нарізати тонкими скибочками і подати на стіл! Смачного!

Схожі рецепти