Риба по-фінськи
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати рибу по-фінськи? Так простіше простого! Знадобиться шматок лосося, пучок кропу, сіль, цукор, трохи перцю - і через пару діб на вашому столі з'явиться чудова рибка по-фінськи.
Ну який же росіянин не любить солоної червоної рибки! Шматочок житнього хліба, намазаного вершковим маслом та з скибочкою ніжного лосося - не тільки ідеальний сніданок, але сніданок.
І у кого ж вчитися солити рибу, як не у фінів, для яких вона є одним з головних продуктів в раціоні. У кухні цього народу є безліч способів заготовки лосося, але даний рецепт риби по-фінськи відрізняється від інших: особливий аромат і смак їй надає велику кількість кропу і трохи міцного алкоголю.
Сьомга або форель, приготовані таким способом - просто смакота! Сама на пробувала, але думаю, що для певних сортів білої риби цей метод засолу теж підійде. Якщо зробите - поділіться думкою!
- Лосось - 1 кілограм
- Сіль - 0, 5 склянки
- Кріп - 150 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Міцний алкоголь - 50 мілілітрів (хороша горілка, віскі або коньяк)
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Перець білий мелений - 0, 5 чайних ложки