Риба пише
(покроковий рецепт з фото)
Останні кілька років язь є однією з найпопулярніших риб в нашій країні. І це не тому, що її часто готують, а через легендарного вірусного відео. Але прийшов час зайнятися нею на кухні!
Мій чоловік з риболовлі привіз кілька двокілограязиках тушок. І я вирішила з однієї зробити закуску. А заодно я підготувала для вас рецепт, як приготувати балик з язя. Якщо ви вже робили подібне блюдо раніше, то напевно знаєте деякі тонкощі для його правильної засолювання і провітрювання. Але я вам все ще раз нагадаю.
- Філе горіхи - 1 штука
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Файл razrež'te на 2 частини, промийте їх. Обсипте з усіх боків цукром і сіллю.
Перекладіть рибу в глибокий посуд шкірою вгору. Залиште її на добу в холодильнику.
Після цієї кількості часу злийте від язя рідина.
Перекладіть філе на газети, а їх - в тканину. Загорніть щільно і приберіть під гніт в холодильник.
Через 48 годин балик буде готовий. Нарізайте його і пробуйте (поклавши, наприклад, шматочки риби на бутерброд).