Рецепт якутської коржі
(покроковий рецепт з фото)
У кожній національній кухні є своя борошняна випічка, яку готують для звичайних днів. Здебільшого, такі види схожі на круглі коржі, але тісто завжди різний, як і спосіб його запікання.
Наприклад, я поділюся з вами тим, як приготувати рецепт якутської коржі з житнього борошна і молока. Дріжджів в складі немає, але випічка вийде повітряної. Солодкої її не роблять, так як вона використовується замість звичного нам хліба. Для запікання знадобиться звичайна духовка.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Сіль - 2 щіпки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно житнє - 3 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
У глибокій мисці перемішайте яйця з молоком.
Потім всипте соду, сіль і борошно.
Замісити тісто, додаючи борошно за потребою.
Розділити тісто на дві частини. Змастіть їх маслом, і сформуйте коржі.
Викладіть тісто на деко. По всьому периметру зробіть дірочки виделкою.
Запікайте коржі протягом 20-30 хвилин при 180 градусах. Смачного!