Рецепт тіста на хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Хачапурі - це, напевно, перше, що приходить на розум, коли питають про грузинську випічці. Ці коржі з сиром пробував у своєму житті кожен. Ви навряд чи залишилися незадоволені, адже це смачно, вірно?
Вам подобаються грузинські коржі з сиром - хачапурі? Але ви не ризикуєте приготувати їх вдома, бо не знаєте, як приготувати тісто? Традиційно хачапурі готують з дріжджового тіста на воді без додавання яєць. І в цьому рецепті я розповім вам, як правильно, просто і легко приготувати тісто на хачапурі. З даної кількості тесту виходить 2 xacapuri.
- Борошно пшеничне - 2, 5 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка (швидкодіючі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка
Саме з цих інгредієнтів готують тісто на хачапурі.
Змішуємо просіяне борошно з дріжджами, сіллю і цукром.
І додаємо теплу воду.
Замішуємо тісто. Не лякайтесь, воно буде дуже м'яким і липким. Додаємо рослинне масло і тепер ретельно вимішуємо тісто, щоб використовувати всі масло.
І ось таке м'яке, НЕ липнуче до рук тісто у нас вийде.
Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце.
Хвилин через 30-40 тісто збільшиться в об'ємі і з ним можна починати працювати.
Тісто виходить м'яким і дуже смачним після випічки.