Хачапурі (рецепт тіста)
(покроковий рецепт з фото)
Чи любите ви сирну випічку? У моїй родині її обожнюють. Особливо часто замовляють домашні хачапурі. Але ж секрет цієї страви не тільки в начинці, але і в хорошій основі. Перевірте самі!
Запишіть собі, як приготувати хачапурі, рецепт тесту. Воно підійде для виробів "по-аджарський", які випікаються в вигляді човників. А в центр кладеться багато сиру і сиру. Тісто готуйте заздалегідь, адже воно на дріжджах і йому необхідно піднятися. Інгредієнти в складі доступні і недорогі.
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Маргарин - 25 грам
- Вода кип'ячена - 250 мілілітрів
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
У глибокій мисці перемішайте воду з цукром, а потім з дріжджами. Залиште опару на 15 хвилин.
В іншому посуді підігрійте соняшникову олію з маргарином до розчинення.
Потім до подошедшим дріжджів всипте сіль, борошно і влийте масло. Почніть замішувати тісто.
Коли тісто перестане липнути до рук, накрийте його рушником і залиште в теплому місці на 1 час.
Готове тісто розділити на 3-4 частини. Кожну розгортайте в квадрат. Все готово!