Рецепт тіста для рогаликів
(покроковий рецепт з фото)
Рогалики ідеально підходять до сніданку або вечері, їх можна давати дітям до школи або брати в офіс для перекусу. Спекти їх можна з шоколадом, джемом або іншою начинкою. Рецепт приготування дуже легкий
Хочете спекти смачні, м'які і ароматні рогалики, які довго не черствіють і чудово підійдуть для вечірнього чаювання або для того, щоб взяти з собою на роботу. Рецепт тіста для рогаликів дуже простий і швидкий, тісто виходить слухняним і з ним легко працювати.
- Дріжджі свіжі - 40 грам
- Крем - 250 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (розтопленого)
- Ванільний цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
У сметану кімнатної температури кришимо дріжджі і додаємо цукор. Чекаємо, поки дріжджі розчиняться і ретельно перемішати всі.
В окрему миску просіваємо борошно, додаємо розтоплене вершкове масло, ванільний цукор, сіль, яйця і дріжджовий розчин.
І ретельно замішуємо м'яке тісто. Воно не повинно липнути до рук, при необхідності підсипаючи трохи борошна. Я залишаю хвилини тесту 15, нехай відпочине.
Я поділяю тісто 6 частин, кожну розгортаємо в коло. Розрізаємо на сектори-трикутники і викладаємо на широку сторону начинку. Загортаємо рогалики.
Змащуємо рогалики збитим яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці до красивого рум'яного кольору.