Рецепт рогаликів на маргарині
(покроковий рецепт з фото)
Простий рецепт рогаликів на маргарині сподобається навіть початківцям господаркам. Готувати рогалики можна з будь-якою начинкою на ваш смак. Краще, щоб вона не була рідкісною (тоді можна уникнути витікання).
У нашій родині такі рогалики дуже люблять готувати з маком і горіховою начинкою. У сезон ягід і фруктів я роблю густу начинку (проварюю ягоди з крохмалем), щоб вона не витікала і рогалики не підгорає. Можна покласти яблука або сухофрукти, іриску і навіть сир. Запікаються вони все 15 хвилин, тому рецепт рогаликів на маргарині можна вважати простим і "швидким" .
- Крем - 1 Склянка
- Маргарин - 250 грам
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - За смаком (скільки візьме)
- Ванілін - За смаком
- Начинка - За смаком
1. Тісто для рогаликів готується дуже просто: насипте дві склянки борошна в глибоку миску, викладіть нарізану або натерту маргарин і починайте рубати все ножем, а потім все ретельно перемішайте руками. У вас повинна вийти крихта.
2. Потім додайте соду і сметану і стільки борошна, скільки візьме тісто. Ванілін теж додайте за смаком. За консистенцією тісто виходить схожим на пельменное. В середньому у мене йде близько 4 склянки борошна. Обов'язково просівають її, щоб вона збагачувалася киснем. Після замішування залиште тісто на 30 хвилин в холодильнику.
3. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на частини і розгортаємо кожну частину дуже тонко. Чим тонше ви розкотите тісто, тим ніжніше вийдуть рогалики. Нарізаємо тісто уздовж широкими смужками, а потім ділимо його ножем на трикутники.
4. Кладіть будь-яку начинку за смаком і загортати рогалик від широкого краю до вузькому. Викладайте на деко їх дуже акуратно.
5. Перед відправкою в духовку їх можна змастити яйцем. Запікаються рогалики близько 15-20 хвилин при температурі 180 градусів. Дайте їм охолонути, після чого можна посипати цукровою пудрою.
6. Якщо ви любите рум'яні рогалики, залиште їх довше в духовці, але готовими вони виходять задовго до рум'яного кольору.