Рататуй з кальмарами
(покроковий рецепт з фото)
Любіть поїсти, а потім страждаєте, тому що одужали? Або після затяжних свят хочеться чогось легкого? Скористайтеся цим рецептом і приготуйте смачне, легке і корисне блюдо!
Вам подобаються страви з овочів? Мені дуже! Хочу поділитися з вами рецептом приготування відмінного страви, яке відмінно насичує, виходить корисним і готується швидко і легко. Особливо актуально воно після затяжних зиязиках свят, коли ми об'їдаємося різними вкусняшками. Щоб привести себе в форму, зовсім не обов'язково голодувати. Приготуємо смачний рататуй з кальмарами, це блюдо і смачне, і корисне, і на талії не осяде
- Cukini - 1 штука (невеликий, приблизно 300 грам)
- Баклажан - 1 штука (невеликий)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Помідори - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Кільця кальмарів - 100-150 грам
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
1. Овочі для рататуя краще брати молоденькі, невеликого розміру. Я використовую кільця кальмарів. Якщо у вас тушки кальмара, їх необхідно ретельно очистити.
2. Ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом, нехай нагрівається на середньому вогні. А поки очистимо цибулю і моркву і нарізаємо їх невеликими кубиками. Відправляємо на сковороду.
3. Відваримо кільця кальмарів. Кидаємо їх в злегка підсолену киплячу воду і варимо 3 хвилини.
4. Cukini, баклажан і болгарський перець наріжемо кубиками, такими ж, як нарізали моркву. Не змішуйте баклажан з іншими овочами!
5. Цибулю і моркву обсмажити до м'якості, додаємо до них баклажан. Я люблю, щоб овочі в цій страві злегка хрустіли, а не перетворювалися в кашу. Тому обсмажую зовсім недовго.
6. Баклажани стали трохи м'якими? Додаємо цукіні і болгарський перець.
7. Додамо сіль і чорний перець, перемішаємо. Готуємо хвилини 3-4.
8. Нарізаємо кубиками помідор і кільця кальмарів. Парочку кілець можна залишити для прикраси блюда. У помідора, якщо він дуже соковитий, потрібно вийняти серединку з насінням.
9. Відправляємо помідори на сковороду.
10. І слідом відправляємо кальмари. Обсмажуємо-тушкуємо ще буквально хвилину-півтори.
11. І ось наше смачне страва готова! Смачного!