Рецепт Рахат лукум з моркви фото

Рахат лукум з моркви
(покроковий рецепт з фото)

Аргентинська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, Десерт
Гарячі страви, Рагу

Східне ласощі за рецептом турецьких домогосподарок. Жоден магазинний аналог не зможе зрівнятися зі смаком домашнього рахат-лукум. Пробуйте!

Турецькі солодощі можна приготувати на своїй кухні і досить просто. Отже, потріть моркву, покладіть її в сотейник, додайте воду, цукор і поставте на слабкий вогонь. Через 15 хвилин додайте порізані волоські горіхи і цедру з половини лимона, перемішайте. Додайте розчинений у воді крохмаль. Зачекайте, поки маса загусне, потім викладіть її рівним шаром застелену пергаментом форму і поставте в холодильник. Коли маса повністю застигне, наріжте рахат-лукум кубиками і обваляйте в кокосовій стружці. Приємного чаювання!

  • Морква - 500 грам
  • Горіхи волоські - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Кокосова стружка - 100 грам
  • Крохмаль - 180 грам
  • Вода - 6 Ст. Ложок
  • Лимон (зняти цедру) - 0, 5 штуки
рахат лукум з моркви - фото крок 1
Морква потріть на дрібній тертці.
рахат лукум з моркви - фото крок 2
Покладіть її в сотейник, додайте половину води, цукор і поставте на слабкий вогонь. Періодично помішуйте.
рахат лукум з моркви - фото крок 3
Через 15 хвилин додайте порізані волоські горіхи і цедру з половини лимона, перемішайте.
рахат лукум з моркви - фото крок 4
В решті воді розчиніть крохмаль і додайте до моркви. Добре перемішайте і ще трохи потримайте на вогні, дочекавшись поки маса загусне. Потім викладіть її рівним шаром застелену пергаментом форму.
рахат лукум з моркви - фото крок 5
Форму накрийте плівкою і поставте на кілька годин в холодильник до повного застигання. Потім наріжте рахат-лукум кубиками і обваляйте в кокосовій стружці. Десерт готовий.

Схожі рецепти