Рахат лукум з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Східне ласощі за рецептом турецьких домогосподарок. Жоден магазинний аналог не зможе зрівнятися зі смаком домашнього рахат-лукум. Пробуйте!
Турецькі солодощі можна приготувати на своїй кухні і досить просто. Отже, потріть моркву, покладіть її в сотейник, додайте воду, цукор і поставте на слабкий вогонь. Через 15 хвилин додайте порізані волоські горіхи і цедру з половини лимона, перемішайте. Додайте розчинений у воді крохмаль. Зачекайте, поки маса загусне, потім викладіть її рівним шаром застелену пергаментом форму і поставте в холодильник. Коли маса повністю застигне, наріжте рахат-лукум кубиками і обваляйте в кокосовій стружці. Приємного чаювання!
- Морква - 500 грам
- Горіхи волоські - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Кокосова стружка - 100 грам
- Крохмаль - 180 грам
- Вода - 6 Ст. Ложок
- Лимон (зняти цедру) - 0, 5 штуки
Морква потріть на дрібній тертці.
Покладіть її в сотейник, додайте половину води, цукор і поставте на слабкий вогонь. Періодично помішуйте.
Через 15 хвилин додайте порізані волоські горіхи і цедру з половини лимона, перемішайте.
В решті воді розчиніть крохмаль і додайте до моркви. Добре перемішайте і ще трохи потримайте на вогні, дочекавшись поки маса загусне. Потім викладіть її рівним шаром застелену пергаментом форму.
Форму накрийте плівкою і поставте на кілька годин в холодильник до повного застигання. Потім наріжте рахат-лукум кубиками і обваляйте в кокосовій стружці. Десерт готовий.