Рецепт Турецький Рахат-лукум фото

Турецький Рахат-лукум
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Фрукти, Горіхи, Лимон
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей
Десерти, Пастилки

Ви любите заморські солодощі? Хочу навчити вас, як приготувати турецьку Рахат-лукум в домашніх умовах. Насправді процес досить простий, так що не бійтеся спробувати повторити рецепт.

Приготувати Рахат-лукум можна з харчовими барвниками або свіжими ягодами (малина або полуниця, наприклад). Правда в другому випадку колір десерту буде злегка приглушеним, а не насиченим. Що стосується горіхів, то їх можна і не додавати, але вони надають особливу пікантність. Побалуйте себе і близьких турецькими солодощами власного приготування.

  • Цукор - 2 склянки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Склянка(+ 0.5 склянки)
  • Вода - 2 склянки
  • Сік лимона - 3 чайних ложки
  • Горіхи - 200 грам (лісової + fistashki, наприклад)
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Барвники - 1 За смаком (по бажанню)
турецький Рахат-лукум - фото крок 1
1. У каструлю відправте цукор, стакан води і сік лимона. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
турецький Рахат-лукум - фото крок 2
2. Уварите трохи сироп. Він стане не надто рідким, але при цьому не повинен стати коричневим.
турецький Рахат-лукум - фото крок 3
3. Стакан крохмалю розведіть у воді і як слід розчиніть. Влийте в каструлю з сиропом, зменшіть вогонь і млоїте, постійно помішуючи.
турецький Рахат-лукум - фото крок 4
4. Вариться основа 1-1.5 ч, наприклад, . Коли вона готова, вона легко відходить від бортів каструлі. Розділіть її на 2 частини, якщо хочете зробити лукум двох кольорів, наприклад. Додайте барвник і перемішайте.
турецький Рахат-лукум - фото крок 5
5. Додайте частина горішків і ще раз перемішайте.
турецький Рахат-лукум - фото крок 6
6. Додайте до другої частини основи барвник іншого кольору. В даному випадку - це червоний і зелений.
турецький Рахат-лукум - фото крок 7
7. Знову покладіть горішки і все перемішайте.
турецький Рахат-лукум - фото крок 8
8. Зручну форму застеліть пергаментом і присипте крохмалем. Підготуйте дві такі форми.
турецький Рахат-лукум - фото крок 9
9. Викладіть готову основу, розрівняйте і накрийте фольгою. Залиште на добу.
турецький Рахат-лукум - фото крок 10
10. З'єднайте цукрову пудру з крохмалем. Наріжте лукум кубиками і обваляйте з усіх боків в пудрі. От і все, турецьке ласощі готові. Приємного чаювання!

Схожі рецепти