Турецький лукум в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Ви любите відтворювати на своїй кухні солодощі з різних куточків світу? Я поспішаю вам запропонувати не дуже складний, але дуже класний рецепт справжнього рахат-лукум. Хочете спробувати? запам'ятовуйте!
Навчу вас, як приготувати турецьку лукум в домашніх умовах. Відразу хочу сказати, що використовувати можна будь-які натуральні барвники і добавки, які вам до душі. В даному випадку взято рожевий екстракт і барвник, звідси і колір готового десерту. Спробувати точно хоча б раз варто!
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 3/4 склянки(+ 1/2 склянки)
- Цитрусова кислота - 1/6 чайних ложки (лимонна або сік лимона)
- Кукурудзяний крохмаль - 5/8 склянки(+ для присипки)
- Рожева вода і екстракт - За смаком
1. Цукор, воду і цитрусових кислоту з'єднайте і поставте на вогонь. Окремо з'єднайте крохмаль і півсклянки води. Гарячий сироп зніміть з вогню і тонкою цівкою влийте в крохмаль. Поверніть на вогонь і трохи уварити.
2. Коли консистенція стане ось такий, густий і пластичної, зніміть з вогню.
3. Додайте барвник і ароматизатор. В даному випадку це 2 столові ложки рожевого сиропу і рожевої води. Ретельно перемішайте до однорідності. Прогрійте ще хвилинку на мінімальному вогні.
4. Присипте робочий стіл крохмалем, викладіть лукум і розрівняйте. Якщо є форми, можна використовувати їх. Залиште на пару годин остигати. Після присипте зверху крохмалем і акуратно наріжте кубиками.
5. Турецький лукум в домашніх умовах готовий. Смачного!