Рецепт Пюре з гороху і картоплі фото

Пюре з гороху і картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Бобові, Горох
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На сніданок
Гарніри, Пюре

Відмінний варіант гарніру для тих, хто любить поєднувати улюблені продукти і пробувати нові поєднання. Пюре з гороху і картоплі виходить набагато ситніше, ніж звичайне, а смак у нього дуже цікавий.

Є багато способів урізноманітнити звичайне пюре, найпопулярніші це, мабуть, додати в нього сир або хрін, але існують і інші не менш цікаві способи, і в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пюре з гороху і картоплі. Це улюблений гарнір мого чоловіка, напевно, тому що таке пюре виходить досить ситне з приємним гороховим смаком. Воно відмінно підійде до м'ясних страв, а так само добре поєднується з рибою і свіжими овочами, загалом, з чим не подай, смачно буде в будь-якому випадку.

1) Для початку нам, звичайно ж, необхідно промити і відварити до повної готовності горох.

2) В окрему каструлю викладаємо картоплю і так само варимо його до готовності. Потрібно так прорахувати час варіння інгредієнтів, щоб горох і картопля зварилися одночасно.

3) Тепер зливаємо з них воду і з'єднуємо картопля і горох, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом, можна за допомогою м'ясорубки, можна кухонним комбайном або блендером.

4) Отримане пюре знову ставимо на вогонь і нагріваємо приблизно до 80-90 градусів, потім вливаємо в каструльку гаряче молоко, додаємо вершкове масло і солимо пюре.

5) Готовий гарнір перед подачею можна так само присмачити шматочком масла.

Обов'язково спробуйте приготувати пюре з гороху і картоплі в домашніх умовах, адже такий гарнір зможе відмінно урізноманітнити ваше повсякденне меню. Смачного!


  • Горох - 180 грам
  • Картопля - 160 грам
  • Молоко - 100 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Сіль - За смаком
Є багато способів урізноманітнити звичайне пюре, найпопулярніші це, мабуть, додати в нього сир або хрін, але існують і інші не менш цікаві способи, і в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пюре з гороху і картоплі. Це улюблений гарнір мого чоловіка, напевно, тому що таке пюре виходить досить ситне з приємним гороховим смаком. Воно відмінно підійде до м'ясних страв, а так само добре поєднується з рибою і свіжими овочами, загалом, з чим не подай, смачно буде в будь-якому випадку.

1) Для початку нам, звичайно ж, необхідно промити і відварити до повної готовності горох.

2) В окрему каструлю викладаємо картоплю і так само варимо його до готовності. Потрібно так прорахувати час варіння інгредієнтів, щоб горох і картопля зварилися одночасно.

3) Тепер зливаємо з них воду і з'єднуємо картопля і горох, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом, можна за допомогою м'ясорубки, можна кухонним комбайном або блендером.

4) Отримане пюре знову ставимо на вогонь і нагріваємо приблизно до 80-90 градусів, потім вливаємо в каструльку гаряче молоко, додаємо вершкове масло і солимо пюре.

5) Готовий гарнір перед подачею можна так само присмачити шматочком масла.

Обов'язково спробуйте приготувати пюре з гороху і картоплі в домашніх умовах, адже такий гарнір зможе відмінно урізноманітнити ваше повсякденне меню. Смачного!

Схожі рецепти