Рецепт Пюре з гороху і картоплі фото

Пюре з гороху і картоплі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Бобові , Горох
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарніри , Пюре
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Відмінний варіант гарніру для тих, хто любить поєднувати улюблені продукти і пробувати нові поєднання. Пюре з гороху і картоплі виходить набагато ситніше, ніж звичайне, а смак у нього дуже цікавий.

Опис приготування:

Є багато способів урізноманітнити звичайне пюре, найпопулярніші це, мабуть, додати в нього сир або хрін, але існують і інші не менш цікаві способи, і в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пюре з гороху і картоплі. Це улюблений гарнір мого чоловіка, напевно, тому що таке пюре виходить досить ситне з приємним гороховим смаком. Воно відмінно підійде до м'ясних страв, а так само добре поєднується з рибою і свіжими овочами, загалом, з чим не подай, смачно буде в будь-якому випадку.

1) Для початку нам, звичайно ж, необхідно промити і відварити до повної готовності горох.

2) В окрему каструлю викладаємо картоплю і так само варимо його до готовності. Потрібно так прорахувати час варіння інгредієнтів, щоб горох і картопля зварилися одночасно.

3) Тепер зливаємо з них воду і з'єднуємо картопля і горох, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом, можна за допомогою м'ясорубки, можна кухонним комбайном або блендером.

4) Отримане пюре знову ставимо на вогонь і нагріваємо приблизно до 80-90 градусів, потім вливаємо в каструльку гаряче молоко, додаємо вершкове масло і солимо пюре.

5) Готовий гарнір перед подачею можна так само присмачити шматочком масла.

Обов'язково спробуйте приготувати пюре з гороху і картоплі в домашніх умовах, адже такий гарнір зможе відмінно урізноманітнити ваше повсякденне меню. Смачного!


  • Горох - 180 грам
  • Картопля - 160 грам
  • Молоко - 100 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Сіль - За смаком
Є багато способів урізноманітнити звичайне пюре, найпопулярніші це, мабуть, додати в нього сир або хрін, але існують і інші не менш цікаві способи, і в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пюре з гороху і картоплі. Це улюблений гарнір мого чоловіка, напевно, тому що таке пюре виходить досить ситне з приємним гороховим смаком. Воно відмінно підійде до м'ясних страв, а так само добре поєднується з рибою і свіжими овочами, загалом, з чим не подай, смачно буде в будь-якому випадку.

1) Для початку нам, звичайно ж, необхідно промити і відварити до повної готовності горох.

2) В окрему каструлю викладаємо картоплю і так само варимо його до готовності. Потрібно так прорахувати час варіння інгредієнтів, щоб горох і картопля зварилися одночасно.

3) Тепер зливаємо з них воду і з'єднуємо картопля і горох, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом, можна за допомогою м'ясорубки, можна кухонним комбайном або блендером.

4) Отримане пюре знову ставимо на вогонь і нагріваємо приблизно до 80-90 градусів, потім вливаємо в каструльку гаряче молоко, додаємо вершкове масло і солимо пюре.

5) Готовий гарнір перед подачею можна так само присмачити шматочком масла.

Обов'язково спробуйте приготувати пюре з гороху і картоплі в домашніх умовах, адже такий гарнір зможе відмінно урізноманітнити ваше повсякденне меню. Смачного!

Схожі рецепти