Пюре з гороху і картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант гарніру для тих, хто любить поєднувати улюблені продукти і пробувати нові поєднання. Пюре з гороху і картоплі виходить набагато ситніше, ніж звичайне, а смак у нього дуже цікавий.
Є багато способів урізноманітнити звичайне пюре, найпопулярніші це, мабуть, додати в нього сир або хрін, але існують і інші не менш цікаві способи, і в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пюре з гороху і картоплі. Це улюблений гарнір мого чоловіка, напевно, тому що таке пюре виходить досить ситне з приємним гороховим смаком. Воно відмінно підійде до м'ясних страв, а так само добре поєднується з рибою і свіжими овочами, загалом, з чим не подай, смачно буде в будь-якому випадку.
1) Для початку нам, звичайно ж, необхідно промити і відварити до повної готовності горох.
2) В окрему каструлю викладаємо картоплю і так само варимо його до готовності. Потрібно так прорахувати час варіння інгредієнтів, щоб горох і картопля зварилися одночасно.
3) Тепер зливаємо з них воду і з'єднуємо картопля і горох, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом, можна за допомогою м'ясорубки, можна кухонним комбайном або блендером.
4) Отримане пюре знову ставимо на вогонь і нагріваємо приблизно до 80-90 градусів, потім вливаємо в каструльку гаряче молоко, додаємо вершкове масло і солимо пюре.
5) Готовий гарнір перед подачею можна так само присмачити шматочком масла.
Обов'язково спробуйте приготувати пюре з гороху і картоплі в домашніх умовах, адже такий гарнір зможе відмінно урізноманітнити ваше повсякденне меню. Смачного!
- Горох - 180 грам
- Картопля - 160 грам
- Молоко - 100 грам
- Вершкове масло - 10 грам
- Сіль - За смаком
1) Для початку нам, звичайно ж, необхідно промити і відварити до повної готовності горох.
2) В окрему каструлю викладаємо картоплю і так само варимо його до готовності. Потрібно так прорахувати час варіння інгредієнтів, щоб горох і картопля зварилися одночасно.
3) Тепер зливаємо з них воду і з'єднуємо картопля і горох, подрібнюємо їх будь-яким зручним вам способом, можна за допомогою м'ясорубки, можна кухонним комбайном або блендером.
4) Отримане пюре знову ставимо на вогонь і нагріваємо приблизно до 80-90 градусів, потім вливаємо в каструльку гаряче молоко, додаємо вершкове масло і солимо пюре.
5) Готовий гарнір перед подачею можна так само присмачити шматочком масла.
Обов'язково спробуйте приготувати пюре з гороху і картоплі в домашніх умовах, адже такий гарнір зможе відмінно урізноманітнити ваше повсякденне меню. Смачного!