Пюре з гороху для гарніру
(покроковий рецепт з фото)
Пюре з гороху для гарніру підходить якнайкраще. Це відмінна альтернатива звичайним макаронів, картофелю и рису. Такий гарнір ідеально поєднується з м'ясом, особливо, якщо подати з ним соус.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати пюре з гороху для гарніру, то прочитайте цей рецепт. У ньому детально розписаний кожен крок приготування. По бажанню, ви можете замінити м'ясо рибою, птахом або будь-яким іншим інгредієнтом.
- Горох - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
- Крохмаль кукурудзяний - 1/2 чайних ложки
- Кейбер, сіль, чорний перець - За смаком
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Яловичина - 300 грам
- Лист лавровий - 1 штука
- Перець духмяний - 3 штуки
Горох покладіть в друшляк і гарненько промийте під водою. Потім перекладіть його в миску і залийте холодною водою. Залиште його набухати на кілька годин, а краще - на ніч.
Яловичину промийте під водою, зачистите від жилок і плівок. Обсушити паперовими рушниками і наріжте на довгасті шматочки. Обсмажте м'ясо з додаванням солі, спецій, лаврового листа і рослинного масла на сковороді або в чаші мультиварки до готовності.
Набряклий горох знову промийте під проточною водою. Покладіть його в каструльку і залийте двома склянками холодної води. Варіть на повільному вогні, поки вода не випарується. В кінці посоліть і готовий горох збийте блендером або перетворите в пюре за допомогою толкушкой.
Для того щоб приготувати смачну підливу для вашого страви, вам знадобиться очистити цибулю і моркву, помити їх. Лучок нарубати на кубики, а моркву натріть на крупній тертці.
Розігрійте в сковороді рослинне масло, потім викладіть в неї цибулю і моркву. Додайте томатну пасту і склянку води. Розмішайте, додайте спеції і сіль. Уваривайте, щоб рідини стало в два рази менше.
Крохмаль з'єднайте з борошном і додайте їх в сковороду до решти інгредієнтів. Дайте соусу проваритися ще пару хвилин і знімайте його з вогню. Подавайте м'ясо з гарніром з горохового пюре і соусом в гарячому вигляді.