Пюре з гороху на гарнір
(покроковий рецепт з фото)
Відмінним гарніром до будь-яких м'ясних або рибних страв, в тому числі, і до тефтелі з рисом, буде горохове пюре. Воно нескладне в приготуванні, приємне на смак і досить ситне. Спробуйте!
Горохове пюре стане відмінним вибором, якщо вам необхідно приготувати гарнір. Бобові багаті клітковиною і рослинним білком. Таке пюре можна давати дітям, вони обов'язково оцінять його ніжний смак. Щоб дізнатися, як приготувати гарнір до м'ясних і рибних страв, читайте цей рецепт.
- Горох - 250 грам
- Вода - 700 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 2 щіпки
- Сода - 1 щіпка
- Вершкове масло - 30 грам
Горох ретельно промийте і залийте окропом, залиште на пару годин, а краще - на ніч. Потім промийте горох ще раз, викладіть в каструлю, залийте водою, додайте соду і варіть півгодини.
Потім воду злийте, горох промийте, додайте в каструлю сіль, лавровий лист і 700 мілілітрів води. Поставте на плиту і варіть, поки горох не розвариться.
Як тільки горох повністю стане м'яким, викладіть його в миску, додайте вершкове масло і доведіть масу до однорідної пюреобразной консистенції за допомогою блендера або толкушкой.
Викладіть пюре в тарілку для подачі і прикрасьте зеленню за смаком. Подавайте в гарячому вигляді!