Рецепт Пюре з гороху фото

Пюре з гороху
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Бобові , Горох
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Для дітей , Від 1 року , До року
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.

Рецепт приготування знайомого всім з дитинства горохового пюре.

Опис приготування:

Горохове пюре добре подавати на гарнір до м'яса. Перед приготуванням горох можна замочити в холодній воді на 5-8 годин зі співвідношення 2:1 - це дозволить в результаті скоротити час варіння пюре. Замочування також дозволяє гороху зберегти свою форму і не тріснути при варінні. Смак пюре з замоченого і незамоченного гороху помітно відрізняється.

Приготування:

Перебрати горох і промити під струменем холодної води. Помістити горох в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до готовності. Злити воду, залишивши трохи рідини в каструлі. Протерти горох або перемішати до консистенції пюре за допомогою блендера. Додати вершкове масло, сіль, перемішати до однорідності і подавати.


  • Гороху - 500 грам
  • Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
Горохове пюре добре подавати на гарнір до м'яса. Перед приготуванням горох можна замочити в холодній воді на 5-8 годин зі співвідношення 2:1 - це дозволить в результаті скоротити час варіння пюре. Замочування також дозволяє гороху зберегти свою форму і не тріснути при варінні. Смак пюре з замоченого і незамоченного гороху помітно відрізняється.

Приготування:

Перебрати горох і промити під струменем холодної води. Помістити горох в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до готовності. Злити воду, залишивши трохи рідини в каструлі. Протерти горох або перемішати до консистенції пюре за допомогою блендера. Додати вершкове масло, сіль, перемішати до однорідності і подавати.

Схожі рецепти