Пюре з гороху
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування знайомого всім з дитинства горохового пюре.
Горохове пюре добре подавати на гарнір до м'яса. Перед приготуванням горох можна замочити в холодній воді на 5-8 годин зі співвідношення 2:1 - це дозволить в результаті скоротити час варіння пюре. Замочування також дозволяє гороху зберегти свою форму і не тріснути при варінні. Смак пюре з замоченого і незамоченного гороху помітно відрізняється.
Приготування:
Перебрати горох і промити під струменем холодної води. Помістити горох в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до готовності. Злити воду, залишивши трохи рідини в каструлі. Протерти горох або перемішати до консистенції пюре за допомогою блендера. Додати вершкове масло, сіль, перемішати до однорідності і подавати.
- Гороху - 500 грам
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
Приготування:
Перебрати горох і промити під струменем холодної води. Помістити горох в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити до готовності. Злити воду, залишивши трохи рідини в каструлі. Протерти горох або перемішати до консистенції пюре за допомогою блендера. Додати вершкове масло, сіль, перемішати до однорідності і подавати.