Пюре на воді
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, пюре можна готувати як на воді, так і на молоці. Нижче ви побачите рецепт приготування пюре на воді по Блюменталю.
Вважається, що пюре на воді багато в чому поступається аналогічному страви, приготовленого на молоці. Однак, це залежить від того, за яким рецептом готувати, як і від самого картоплі. Це рецепт приготування пюре на воді повинен переконати вас, що молоко - зовсім необов'язковий інгредієнт для пюре.
- Картопля - 1 кілограм (за класичним рецептом - французький)
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 100-150 грам
Чистимо і моєму картопля.
Варимо його в звичайній або підсоленій воді.
За рецептом, картопля повинна перебувати у воді з температурою 62 градуси близько півгодини. За приготуванні зливаємо воду.
Тепер додаємо в картопля вершкове масло і тиснемо його. Бажано для цього використовувати спеціальний прес, але цілком підійдуть і будь-які інші підручні інструменти.
Щоб картопля була однорідним, пропускаємо його через сито. Після цього пюре можна подавати до столу, прикрасивши листочком зелені.