Картопляне пюре на воді
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам потрібно придумати пісний гарнір, то пропоную подивитися, як приготувати картопляне пюре на воді. Також такий гарнір підійде, якщо ви намагаєтеся уникати зайвого тваринного жиру в харчуванні.
Ось ще один прекрасний варіант пісного пюре: варите картоплю, як сказано в даному рецепті. А потім подрібнюють головку ріпчастої цибулі і смажите на олії до золотистого. І цей цибулю разом з маслом додаєте в пюре. Буде ароматно і дуже смачно.
- Картопля - 4 штуки (крпуний)
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - За смаком
- Зелень - За смаком
Отже, картопля моєму і очищаємо від шкірки.
Нарізаємо бульби некрупно. У мене це шматочки зі стороною приблизно 2-3 см.
Ставимо каструлю з водою на вогонь, поміщаємо туди картоплю, додаємо сіль і варимо.
Після закипання картопля вариться хвилин 25. Він повинен стати м'яким.
Все готово. Зливаємо приблизно 3/4 води з каструлі і починаємо перетворювати картопля в пюре товкачем. За смаком додаємо чорний мелений перець.
В кінці можете прикрасити гарнір подрібненою зеленню і додати рослинне масло.