Пудинг зі спаржею
(покроковий рецепт з фото)
Взагалі, рецепт приготування пудингу зі спаржею у мене з'явився випадково, - зачерствіла ціла буханка хліба, а в холодильнику виявилися овочі та сир. Гріх було не поекспериментувати! смачно дуже!
Взагалі, я так думаю, ви не станете сперечатися зі мною в тому, що це досить оригінальний, хоч і простий рецепт приготування пудингу з спаржею! А все тому, як я думаю, що ні спаржу, ні цибулю-порей у нас по достоїнству не цінують господині. Чомусь вважають за краще більш доступні інгредієнти, а дуже навіть дарма! Тому що, наприклад, у французькій кухні (звідки, власне я цей рецепт приготування пудингу з спаржею та позичила) дуже люблять ці корисні і ніжні овочі. Спробуйте і ви!
- Хліб - 1 штука(1 čerstvogo буханки хліба, порізана кубиками)
- Лук-пориста - 4-5 штук
- Sparzha - 2 штуки(2 середніх пучка молодих пагонів)
- Яйця - 5 штук
- Молоко жирне - 3 склянки (можна замінити вершками, сметаною, або ж взяти молока і вершків у однакових пропорціях)
- Тертий твердий сир - 1 Склянка
- Спеції - За смаком
1. Отже, черствий хліб ріжемо кубиками і викладаємо рівним шаром у змащену маслом форму для запікання. Добре розігріваємо духовку, і даємо нашим сухарикам додатково зарум'яниться.
2. Тим часом в трохи підсоленій киплячій воді відварити подрібнені цибулю-порей і спаржу 7-8 хвилин. Відціджуємо овочі і викладаємо до вже готовим сухарикам.
3. Зробимо соус-заливку. Для цього в окремому посуді збиваємо яйця з молоком і спеціями до однорідної повітряної консистенції. Заливаємо овочі та сухарики зверху і закриваємо кришкою. І нехай запікається 40-50 хвилин при 200 градусах. Сир тремо на тертці, але поки не додаємо.
4. І тільки через 40 хвилин кришку (я закривала шматком фольги для запікання) знімаємо, і посипаємо тертим сиром. Далі нехай запікається, поки весь сир не розплавиться. Смачного!