Рецепт Пудинг з коричневого рису з полуницею фото

Пудинг з коричневого рису з полуницею
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Крупи , Мал , Коричневий рис
Дієтичне харчування
Для дітей , На сніданок , Десерт
Десерти , Пудинг
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Рисовий пудинг на сніданок - відмінне джерело клітковини і білка, а зовсім не порожні калорії. Це базовий десерт рисового пудингу, в нього також можуть бути додані сухофрукти, горіхи, спеції, варення.

Опис приготування:

Коричневий рис містить безліч мінералів (марганець, залізо, магній тощо.), вітаміни групи В і інші поживні речовини. Коричневий рис сприятливо діє на травну систему, знижує рівень холестерину і захищає від утворення тромбів. Якщо ви плануєте подавати цей пудинг на десерт замість сніданку, збільште вдвічі в рецепті кількість цукру і меду.

  • Солі - 1/2 чайних ложки
  • Цукру - 1 Ст. Ложка
  • Меду - 1 Ст. Ложка
  • Стручка ванили - 1/2 штуки (або 1 чайна ложка екстракту ванілі)
  • Полуниця - За смаком
пудинг з коричневого рису з полуницею - фото крок 1
1. Промити коричневий рис. Довести 4 чашки води до кипіння на сильному вогні. Додати рис і сіль, зменшити вогонь до середнього і готувати, частково накривши кришкою, 30 хвилин. Процідити рис, відкинувши на друшляк, і повернути його в каструлю, вимкнувши вогонь. Щільно закрити каструлю кришкою і дати постояти 10 хвилин.
пудинг з коричневого рису з полуницею - фото крок 2
2. Додати молоко, цукор, мед і стручок ванілі в каструлю з рисом. (якщо ви використовуєте ванільний екстракт, додайте його тільки перед подачею пудингу на стіл.) Довести суміш до кипіння на середньо-сильному вогні, потім зменшити вогонь до середньо-повільного. Готувати до тих пір, поки молоко не зменшиться в обсязі, а рис не стане вершковим, близько 30 хвилин.
пудинг з коричневого рису з полуницею - фото крок 3
3. Якщо ви використовуєте ванільний екстракт, розмішайте його з пудингом в цей момент. Якщо ви плануєте подавати пудинг теплим, подавайте його зараз. Якщо ви збираєтеся подавати пудинг холодним, перекладіть його в Блюда і охолодіть. Прикрасити пудинг полуницею перед подачею на стіл.

Схожі рецепти