Пудинг з коричневого рису з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Рисовий пудинг на сніданок - відмінне джерело клітковини і білка, а зовсім не порожні калорії. Це базовий десерт рисового пудингу, в нього також можуть бути додані сухофрукти, горіхи, спеції, варення.
Коричневий рис містить безліч мінералів (марганець, залізо, магній тощо.), вітаміни групи В і інші поживні речовини. Коричневий рис сприятливо діє на травну систему, знижує рівень холестерину і захищає від утворення тромбів. Якщо ви плануєте подавати цей пудинг на десерт замість сніданку, збільште вдвічі в рецепті кількість цукру і меду.
- Солі - 1/2 чайних ложки
- Цукру - 1 Ст. Ложка
- Меду - 1 Ст. Ложка
- Стручка ванили - 1/2 штуки (або 1 чайна ложка екстракту ванілі)
- Полуниця - За смаком
1. Промити коричневий рис. Довести 4 чашки води до кипіння на сильному вогні. Додати рис і сіль, зменшити вогонь до середнього і готувати, частково накривши кришкою, 30 хвилин. Процідити рис, відкинувши на друшляк, і повернути його в каструлю, вимкнувши вогонь. Щільно закрити каструлю кришкою і дати постояти 10 хвилин.
2. Додати молоко, цукор, мед і стручок ванілі в каструлю з рисом. (якщо ви використовуєте ванільний екстракт, додайте його тільки перед подачею пудингу на стіл.) Довести суміш до кипіння на середньо-сильному вогні, потім зменшити вогонь до середньо-повільного. Готувати до тих пір, поки молоко не зменшиться в обсязі, а рис не стане вершковим, близько 30 хвилин.
3. Якщо ви використовуєте ванільний екстракт, розмішайте його з пудингом в цей момент. Якщо ви плануєте подавати пудинг теплим, подавайте його зараз. Якщо ви збираєтеся подавати пудинг холодним, перекладіть його в Блюда і охолодіть. Прикрасити пудинг полуницею перед подачею на стіл.