Пшеничний хліб з вівсяними висівками
(покроковий рецепт з фото)
Навряд чи варто нагадувати про корисні властивості хліба, приготованого на пшеничного заквасці, а ще і з вівсяними пластівцями! Пропоную вам дізнатися, як приготувати пшеничний хліб з вівсяними висівками.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний хліб з вівсяними висівками - неймовірно ароматний хліб. Зверніть увагу, що небажано додавати в тісто більше заявлених в рецепті вівсяних висівок - їх кількість не повинна перевищувати 30% сухих інгредієнтів для тіста. Ви можете сформувати хліб у формі батона або розділити тісто на дві невеликі частини - від цього смак готового хліба не зміниться. Обов'язково дайте хліба повністю охолонути на решітці - так він стане більш хрустким.
- Біла пшеничне борошно - 140 грам
- Вода кімнатної температури - 420 грам(140г в закваску, 280г в тісто)
- Борошно пшеничне - 460 грам(1 сорт)
- Вівсяні висівки - 100 грам
- Дріжджі (опара) - 280 грам
- Оливкова олія - 21 грам
- Сіль - 14 грам
- Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
Просіяне борошно змішайте з вівсяними висівками і сіллю. Приготуйте опару, закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте.
Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин. У миску тістоміса викладіть борошняну суміш, закваску-опару, рослинна олія.
Вимісити тісто протягом 5-6 хвилин на другій швидкості тістоміса. Готове тісто округлятимете і перекладіть в попередньо змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі.
Акуратно зніміть плівку і викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Округлите тісто і перекладіть в присипану рисовим борошном кошик. Накрийте кришкою і залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
Акуратно перекладіть хліб на пергамент. Струсіть зайву муку, зробіть кілька надсечек, збризніть хліб водою. Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб протягом 45 хвилин.
Остудіть хліб на решітці. Смачного!