Рецепт Пшеничний хліб з вівсяними висівками фото

Пшеничний хліб з вівсяними висівками
(покроковий рецепт з фото)

Мексиканська кухня
Борошно, Вівсянка, Крупи
Пісні страви
На обід, На вечерю, На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Навряд чи варто нагадувати про корисні властивості хліба, приготованого на пшеничного заквасці, а ще і з вівсяними пластівцями! Пропоную вам дізнатися, як приготувати пшеничний хліб з вівсяними висівками.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пшеничний хліб з вівсяними висівками - неймовірно ароматний хліб. Зверніть увагу, що небажано додавати в тісто більше заявлених в рецепті вівсяних висівок - їх кількість не повинна перевищувати 30% сухих інгредієнтів для тіста. Ви можете сформувати хліб у формі батона або розділити тісто на дві невеликі частини - від цього смак готового хліба не зміниться. Обов'язково дайте хліба повністю охолонути на решітці - так він стане більш хрустким.

  • Біла пшеничне борошно - 140 грам
  • Вода кімнатної температури - 420 грам(140г в закваску, 280г в тісто)
  • Борошно пшеничне - 460 грам(1 сорт)
  • Вівсяні висівки - 100 грам
  • Дріжджі (опара) - 280 грам
  • Оливкова олія - 21 грам
  • Сіль - 14 грам
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
пшеничний хліб з вівсяними висівками - фото крок 1
Просіяне борошно змішайте з вівсяними висівками і сіллю. Приготуйте опару, закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте.
пшеничний хліб з вівсяними висівками - фото крок 2
Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин. У миску тістоміса викладіть борошняну суміш, закваску-опару, рослинна олія.
пшеничний хліб з вівсяними висівками - фото крок 3
Вимісити тісто протягом 5-6 хвилин на другій швидкості тістоміса. Готове тісто округлятимете і перекладіть в попередньо змащену олією миску. Накрийте плівкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі.
пшеничний хліб з вівсяними висівками - фото крок 4
Акуратно зніміть плівку і викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню. Округлите тісто і перекладіть в присипану рисовим борошном кошик. Накрийте кришкою і залиште на 40 хвилин при кімнатній температурі.
пшеничний хліб з вівсяними висівками - фото крок 5
Акуратно перекладіть хліб на пергамент. Струсіть зайву муку, зробіть кілька надсечек, збризніть хліб водою. Духовку разом з каменем для хліба розігрійте до 200 градусів і випікайте хліб протягом 45 хвилин.
пшеничний хліб з вівсяними висівками - фото крок 6
Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти