Пряники «лебкухен»
(покроковий рецепт з фото)
Лебкухен означає пряник. У Німеччині люблять пряну медову випічку з горіхами і цедрою. Знамениті Нюрнберзькі пряники, медові і мигдальні, сьогодні популярні в багатьох країнах світу.
Пряники приготовані за цим рецептом будуть насиченими і пряними. Кількість ароматних інгредієнтів корегуйте на свій смак. Цедра вдало підходить для даної випічки, але, знімаємо тільки верхній тонкий шар з шкурки апельсина і лимона.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Мигдаль - 75 грам (мелений)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
- Імбир - 1 Чайна ложка (сухий, мелений)
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки (мелений)
- Гвоздика - 0, 5 чайних ложки (мелена)
- Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 85 грам
- Мед - 200 мілілітрів (світлий)
Підготуємо інгредієнти.
Борошно, розпушувач і соду просіюємо в миску.
Додаємо мелені прянощі: імбир, корицю, гвоздику і мускатний горіх.
Насипаємо мелену мигдаль.
Знімаємо цедру з апельсина і лимона і додаємо до решти інгредієнтів. Все перемішуємо.
В окрему миску кладемо мед і масло і розтоплюємо на водяній бані, періодично помішуючи.
Розтоплений мед з маслом виливаємо в суху суміш і замішуємо тісто.
Тісто виходить м'яким. Ми залишаємо його на 30 хвилин. За цей час пряникові тісто охолоне і стане гущі.
Робимо круглі пряники і кладемо їх на деко покритий пекарської папером.
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
Лебкухен подаємо до чаю, смачного!