Рецепт Пряники «лебкухен» фото

Пряники «лебкухен»
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Борошно , Пшеничне борошно
Страви без випічки
На полуденок
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Лебкухен означає пряник. У Німеччині люблять пряну медову випічку з горіхами і цедрою. Знамениті Нюрнберзькі пряники, медові і мигдальні, сьогодні популярні в багатьох країнах світу.

Опис приготування:

Пряники приготовані за цим рецептом будуть насиченими і пряними. Кількість ароматних інгредієнтів корегуйте на свій смак. Цедра вдало підходить для даної випічки, але, знімаємо тільки верхній тонкий шар з шкурки апельсина і лимона.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Мигдаль - 75 грам (мелений)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Розпушувач для тіста - 1 Чайна ложка
  • Імбир - 1 Чайна ложка (сухий, мелений)
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки (мелений)
  • Гвоздика - 0, 5 чайних ложки (мелена)
  • Цедра апельсина - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 85 грам
  • Мед - 200 мілілітрів (світлий)
пряники
Підготуємо інгредієнти.
пряники
Борошно, розпушувач і соду просіюємо в миску.
пряники
Додаємо мелені прянощі: імбир, корицю, гвоздику і мускатний горіх.
пряники
Насипаємо мелену мигдаль.
пряники
Знімаємо цедру з апельсина і лимона і додаємо до решти інгредієнтів. Все перемішуємо.
пряники
В окрему миску кладемо мед і масло і розтоплюємо на водяній бані, періодично помішуючи.
пряники
Розтоплений мед з маслом виливаємо в суху суміш і замішуємо тісто.
пряники
Тісто виходить м'яким. Ми залишаємо його на 30 хвилин. За цей час пряникові тісто охолоне і стане гущі.
пряники
Робимо круглі пряники і кладемо їх на деко покритий пекарської папером.
пряники
Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
пряники
Лебкухен подаємо до чаю, смачного!

Схожі рецепти