Печиво «лебкухен»
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам спекти вишукане і в той же час просте в приготуванні печиво "лебкухен" . Це печиво з апельсином, лимоном і прянощами є традиційною новорічною випічкою в Німеччині.
Якщо ви любите порадувати своїх рідних смачними стравами, вам обов'язково потрібно дізнатися, як приготувати печиво "лебкухен" - традиційне новорічне печиво, яке готують в Німеччині. Завдяки спецій воно виходить неймовірно ароматним і пряним, що надає йому особливого святковий смак. Таке печиво найкраще подавати з кавою, какао або глінтвейном. Ви можете формувати печиво як руками, так і розкачати тісто і вирізати печиво за допомогою спеціальних формочок.
- Мед - 250 грам
- Цукор коричневий - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 500 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цедра лимону - 1 штука
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Мелена кориця - 0, 5 чайних ложки
- Мелена гвоздика - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Коньяк - 20 мілілітрів (або горілка)
1. Мед змішайте з цукром і поставте на водяну баню. Додайте вершкове масло і дайте йому повністю розчинитися.
2. Додайте цедру лимона і апельсина, мелену корицю, мелену гвоздику, кардамон, мускатний горіх, koriandr, маленьку щіпку запашного перцю. Добре перемішайте і додайте коньяк.
3. Суміш потримайте на водяній бані до повного розчинення цукру. Потім зніміть її з вогню і злегка остудіть. Додайте до неї соду і злегка збиті віночком яйця.
4. Перемішайте, додайте какао, просіяне борошно і перемішайте міксером. Тісто накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 2 годину. Тісто має вийти досить густим, але не тугим.
5. Отщіпніте від тесту невеликі шматочки і сформуйте з них печиво. Викладіть печиво на застелений пергаментним папером деко, прикрасьте горішком і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.
6. Дайте печінкою повністю охолонути і покрийте розтопленим шоколадом. Смачного!