Пряні горіхи (пекан)
(покроковий рецепт з фото)
Додаєте горіхи в випічку або коли робите солодощі? З них можна також приготувати смачний десерт. Зробив, як приготувати пряні горіхи (пекан)? Смачне і корисне ласощі для всіх.
Такі горіхи відмінно підходять для випічки, а також їх можна їсти як цукерки. У цьому рецепті вказано пекан, однак можна таким же чином зробити мигдаль або звичайні волоські. Ви можете упакувати готові горіхи в скляну банку і зберігати їх кілька місяців, тільки обов'язково накрийте щільно кришкою. У рецепті вказано набір спецій, використовуйте лише ¾ чайних ложки, а решта зберігайте окремо.
- Пекан - 2, 5 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Спеції - 3/4 чайних ложки (із загальної маси: 3 столові ложки меленої кориці, 2 чайних ложки меленого імбиру, 2 чайних ложки мускатного горіха, 1, 5 чайних ложки запашного перцю, 1, 5 чайних ложки меленої гвоздкі)
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Застеліть деко фольгою і викладіть горіхи, розрівняйте їх в один шар. Надішліть деко в розігрітий до 160 градусів духовку на 10 хвилин.
2. Змішайте цукровий пісок, сіль, спеції.
3. У каструлі з'єднайте мед, воду, рослинне масло і відправте її на вогонь.
4. Коли побачили, що суміш закипіла, додайте в каструлю горіхи, обсмажуйте їх, перемішуючи, близько 1-2 хвилин.
5. Викладіть горіхи в миску до спецій і цукру, перемішайте.
6. Розкладіть горіхи в один шар на підносі або на аркуші фольги, пергаменту. Залиште на час, щоб горіхи охололи і суміш закріпилася.
7. Готові горіхи їжте відразу або зберігайте в банку, в контейнері з герметичною кришкою.