Рецепт Пряне новорічне печиво фото

Пряне новорічне печиво
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Імбир , Заварне тісто , Мед
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Солодке , Печиво
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Найтепліший і сімейне свято - Новий рік! До нього ми ставимося з особливою пошаною, чекаємо нового щастя, готуємо подарунки і різну смакоту для своїх близьких, наповнюємо будинок добром, пряними ароматами ...

Опис приготування:

Мені хочеться поділитися з вами дуже простим рецептом, як приготувати пряне новорічне печиво. Його традиційно готують у багатьох європейських країнах. Заварне медове тісто виходить пластичним і добре тримає форму при випічці. Обов'язково покличте своїх улюблених помічників. Діти із задоволенням вам допоможуть вирізати і прикрашати печиво глазур'ю. Приємних вам святкових клопоту на кухні!


  • Мед - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 90 грам
  • Сік апельсиновий - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Борошно - 250 грам
  • "Сухі духи" - 1 Ст. Ложка (обкладинка, імбир, перець духмяний, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, аніс)
пряне новорічне печиво - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Для"сухих духів" візьміть 1 ст. L. Суміші мелених спецій: корицю, кардамон, імбир, запашний перець, мускатний горіх і гвоздику, - в пропорції 2:1:1:1:1:1/3.
пряне новорічне печиво - фото крок 2
У каструлі (об `єм - 2 L) з'єднайте мед, цукор, "сухі духи" і апельсиновий сік, доведіть до кипіння.
пряне новорічне печиво - фото крок 3
Додайте вершкове масло, розмішайте, потім - розпушувач, розмішайте піну і зніміть з вогню.
пряне новорічне печиво - фото крок 4
Додайте половину борошна, розмішайте до однорідності.
Вбийте жовток, розмішайте.
пряне новорічне печиво - фото крок 5
Борошно, що залишилося додавайте поступово. Можливо, її знадобиться трохи менше. Тепле тісто має бути м'яким, пластичним, НЕ липнути до рук.
Остудіть його, накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 3 годину, краще - на ніч. За цей час тісто краще просочиться букетом ароматів спецій і прянощів.
пряне новорічне печиво - фото крок 6
Тісто розділіть на чотири частини, розкачайте на пергаменті в тонкий пласт товщиною 0, 5 см. Постинаєте печиво за допомогою формочок або виріжте за допомогою трафарету з паперу. На цей Новий рік я заздалегідь вирізала фігурки собак. Якщо хочете повісити печиво на ялинку, то зробіть дірочку за допомогою коктейльної трубочки. Поставте печиво пекти в розігріту до 180 ° С духовку на 10-12 хвилин.
пряне новорічне печиво - фото крок 7
Для глазурі яєчний білок змішайте з цукровою пудрою (200 г). Помістіть глазур в кондитерський мішок або файл. Відріжте ножицями дуже маленький кінчик файлу.
пряне новорічне печиво - фото крок 8
Нанесіть глазур на печиво, дайте висохнути. Зберігайте новорічне пряне печиво в щільно закритій ємності.
пряне новорічне печиво - фото крок 9
Щасливого Нового року!

Схожі рецепти