Пряне новорічне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.
Найтепліший і сімейне свято - Новий рік! До нього ми ставимося з особливою пошаною, чекаємо нового щастя, готуємо подарунки і різну смакоту для своїх близьких, наповнюємо будинок добром, пряними ароматами ...
Опис приготування:
Мені хочеться поділитися з вами дуже простим рецептом, як приготувати пряне новорічне печиво. Його традиційно готують у багатьох європейських країнах. Заварне медове тісто виходить пластичним і добре тримає форму при випічці. Обов'язково покличте своїх улюблених помічників. Діти із задоволенням вам допоможуть вирізати і прикрашати печиво глазур'ю. Приємних вам святкових клопоту на кухні!
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 90 грам
- Сік апельсиновий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовток - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- "Сухі духи" - 1 Ст. Ложка (обкладинка, імбир, перець духмяний, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, аніс)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Для"сухих духів" візьміть 1 ст. L. Суміші мелених спецій: корицю, кардамон, імбир, запашний перець, мускатний горіх і гвоздику, - в пропорції 2:1:1:1:1:1/3.
У каструлі (об `єм - 2 L) з'єднайте мед, цукор, "сухі духи" і апельсиновий сік, доведіть до кипіння.
Додайте вершкове масло, розмішайте, потім - розпушувач, розмішайте піну і зніміть з вогню.
Додайте половину борошна, розмішайте до однорідності.
Вбийте жовток, розмішайте.
Вбийте жовток, розмішайте.
Борошно, що залишилося додавайте поступово. Можливо, її знадобиться трохи менше. Тепле тісто має бути м'яким, пластичним, НЕ липнути до рук.
Остудіть його, накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 3 годину, краще - на ніч. За цей час тісто краще просочиться букетом ароматів спецій і прянощів.
Остудіть його, накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на 3 годину, краще - на ніч. За цей час тісто краще просочиться букетом ароматів спецій і прянощів.
Тісто розділіть на чотири частини, розкачайте на пергаменті в тонкий пласт товщиною 0, 5 см. Постинаєте печиво за допомогою формочок або виріжте за допомогою трафарету з паперу. На цей Новий рік я заздалегідь вирізала фігурки собак. Якщо хочете повісити печиво на ялинку, то зробіть дірочку за допомогою коктейльної трубочки. Поставте печиво пекти в розігріту до 180 ° С духовку на 10-12 хвилин.
Для глазурі яєчний білок змішайте з цукровою пудрою (200 г). Помістіть глазур в кондитерський мішок або файл. Відріжте ножицями дуже маленький кінчик файлу.
Нанесіть глазур на печиво, дайте висохнути. Зберігайте новорічне пряне печиво в щільно закритій ємності.
Щасливого Нового року!