Пряне новорічне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Найтепліший і сімейне свято - Новий рік! До нього ми ставимося з особливою пошаною, чекаємо нового щастя, готуємо подарунки і різну смакоту для своїх близьких, наповнюємо будинок добром, пряними ароматами ...
Мені хочеться поділитися з вами дуже простим рецептом, як приготувати пряне новорічне печиво. Його традиційно готують у багатьох європейських країнах. Заварне медове тісто виходить пластичним і добре тримає форму при випічці. Обов'язково покличте своїх улюблених помічників. Діти із задоволенням вам допоможуть вирізати і прикрашати печиво глазур'ю. Приємних вам святкових клопоту на кухні!
- Мед - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 90 грам
- Сік апельсиновий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовток - 1 штука
- Борошно - 250 грам
- "сухі духи" - 1 Ст. Ложка (обкладинка, імбир, перець духмяний, гвоздика, кардамон, мускатний горіх, аніс)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Для "сухих духів" візьміть 1 ст. L. Суміші мелених спецій: корицю, кардамон, імбир, запашний перець, мускатний горіх і гвоздику, - в пропорції 2:1:1:1:1:1/3.