Рецепт Пряне апельсинове масло фото

Пряне апельсинове масло
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Апельсин
Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Соуси, Заправки для салатів

Це масло має чарівну нотку цитрусових і кориці. Воно прекрасно урізноманітнює смак ваших салатів і випічки. Тому рекомендую заготовити.

Пряне апельсинове масло робиться дуже просто. Головне, щоб була мультиварка з функціями встановлення температури і часу. Мультиварку не закривайте його кришкою, щоб конденсат не капає в масло. Це вплине на його якість. Цедру з апельсинів легко знімати ножем для чищення овочів. Потрібна тільки жовта частина, біла додасть гіркоту. Таке масло прекрасно підходить для заправки овочевих і фруктових салатів, для ароматизації тіста і змазування домашньої випічки.

  • Масло рослинне - 350 мілілітрів(rafinirovannoe )
  • Апельсин - 2 штуки (великі, з соковитою кіркою )
  • Гвоздика - 20 штук (ціла)
  • Чорний перець - 5 штук (горошком)
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки (мелений)
  • Обкладинка - 1/4 чайних ложки (мелена)
пряне апельсинове масло - фото крок 1
Складові, які вам знадобляться.
пряне апельсинове масло - фото крок 2
Ретельно вимийте апельсини щіткою і милом, сполосніть гарячою водою.
пряне апельсинове масло - фото крок 3
Зніміть цедру з апельсинів.
пряне апельсинове масло - фото крок 4
Все складіть в чашу блендера.
пряне апельсинове масло - фото крок 5
Вичавіть з апельсина сік. Влийте до цедрі і спецій масло і 2 ст. L. Соку. Пробийте все блендером.
пряне апельсинове масло - фото крок 6
Тепер перелийте отриману масу в чашу мультиварки. Встановіть режим "мультіповар" з t = 150 градусів і часом - 60 хвилин. Кришку не закривайте.
пряне апельсинове масло - фото крок 7
Потім масло остудіть, процідіть через кілька шарів марлі (в тарілочці то, що було спеціями).
пряне апельсинове масло - фото крок 8
Розлийте по сухим, чистим пляшках і закрийте.

Схожі рецепти