Пряне апельсинове масло
(покроковий рецепт з фото)
Це масло має чарівну нотку цитрусових і кориці. Воно прекрасно урізноманітнює смак ваших салатів і випічки. Тому рекомендую заготовити.
Пряне апельсинове масло робиться дуже просто. Головне, щоб була мультиварка з функціями встановлення температури і часу. Мультиварку не закривайте його кришкою, щоб конденсат не капає в масло. Це вплине на його якість. Цедру з апельсинів легко знімати ножем для чищення овочів. Потрібна тільки жовта частина, біла додасть гіркоту. Таке масло прекрасно підходить для заправки овочевих і фруктових салатів, для ароматизації тіста і змазування домашньої випічки.
- Масло рослинне - 350 мілілітрів(rafinirovannoe )
- Апельсин - 2 штуки (великі, з соковитою кіркою )
- Гвоздика - 20 штук (ціла)
- Чорний перець - 5 штук (горошком)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки (мелений)
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки (мелена)
Складові, які вам знадобляться.
Ретельно вимийте апельсини щіткою і милом, сполосніть гарячою водою.
Зніміть цедру з апельсинів.
Все складіть в чашу блендера.
Вичавіть з апельсина сік. Влийте до цедрі і спецій масло і 2 ст. L. Соку. Пробийте все блендером.
Тепер перелийте отриману масу в чашу мультиварки. Встановіть режим "мультіповар" з t = 150 градусів і часом - 60 хвилин. Кришку не закривайте.
Потім масло остудіть, процідіть через кілька шарів марлі (в тарілочці то, що було спеціями).
Розлийте по сухим, чистим пляшках і закрийте.