Рецепт Пряне інжирне варення фото

Пряне інжирне варення
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Фрукти, Сухофрукти, Інжир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, Десерт
Солодке, Заготовки, Варення

Варення буває не тільки солодким, адже в нього можна додати спеції, які змінять смак полярно. Тільки залишається підібрати головний інгредієнт, який би з цим поєднувався. Вам варто спробувати!

Подивіться, як приготувати пряне інжирне варення. Його можна закупорити в банки і залишити на два тижні, а можна з'їсти відразу, тільки перед цим ласощі остудіть. Воно відмінно поєднується з чаєм або чашкою кави. Також може стати доповненням до тостів. Цей незвичайний і яскравий смак запам'ятається вам надовго.

  • Інжир - 1 кілограм
  • Корична паличка - 2 штуки
  • Запашний перець - 6 штук
  • Цукор коричневий - 135 грам
  • Апельсиновий сік - 120 мілілітрів
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Імбир - 1 штука (невеликий шматочок)
пряне інжирне варення - фото крок 1
1. У невелику марлю або бинт викладіть імбир, перець, гірчицю і корицю. Мішечок перев'яжіть.
пряне інжирне варення - фото крок 2
2. У каструлю викладіть дрібно нарізаний інжир, цукор і мішечок. Влийте сік.
пряне інжирне варення - фото крок 3
3. Варіть суміш 15-20 хвилин до м'якості.
пряне інжирне варення - фото крок 4
4. Готове варення остудіть і подавайте, видаливши мішечок. Приємною дегустації!

Схожі рецепти