Пряне інжирне варення
(покроковий рецепт з фото)
Варення буває не тільки солодким, адже в нього можна додати спеції, які змінять смак полярно. Тільки залишається підібрати головний інгредієнт, який би з цим поєднувався. Вам варто спробувати!
Подивіться, як приготувати пряне інжирне варення. Його можна закупорити в банки і залишити на два тижні, а можна з'їсти відразу, тільки перед цим ласощі остудіть. Воно відмінно поєднується з чаєм або чашкою кави. Також може стати доповненням до тостів. Цей незвичайний і яскравий смак запам'ятається вам надовго.
- Інжир - 1 кілограм
- Корична паличка - 2 штуки
- Запашний перець - 6 штук
- Цукор коричневий - 135 грам
- Апельсиновий сік - 120 мілілітрів
- Гвоздика - 2 штуки
- Імбир - 1 штука (невеликий шматочок)
1. У невелику марлю або бинт викладіть імбир, перець, гірчицю і корицю. Мішечок перев'яжіть.
2. У каструлю викладіть дрібно нарізаний інжир, цукор і мішечок. Влийте сік.
3. Варіть суміш 15-20 хвилин до м'якості.
4. Готове варення остудіть і подавайте, видаливши мішечок. Приємною дегустації!