Простий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Випічка хліба в домашніх умовах - це не тільки смачно, але і зовсім нескладно. Навіть якщо у вас немає спеціальної техніки, не біда, духовка відмінно з усім впорається. Запам'ятовуйте і повторюйте рецепт!
Поспішаю показати вам, як приготувати простий хліб в духовці без особливого клопоту і з мінімумом інгредієнтів. Він чудово підійде для сніданку, з сиром або варенням - справжнє смакота!
Із вказаної кількості продуктів можна спекти 3 невеликих хлібця.
- Вода - 3 склянки
- Дріжджі сухі - 1.5 чайних ложки
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Борошно - 6-7 склянок (приблизно)
1. У глибоку миску надішліть 6.5 склянок борошна, дріжджі і сіль.
2. Влийте теплу (але не гарячу! ) воду.
3. Акуратно перемішайте. Накрийте і залиште в теплі на 2-5 годин.
4. Розділіть тісто ножем на 3 частини, кожну скачайте в кульку. Викладіть на деко (застелене пергаментом або силіконовим килимком і присипаний борошном), залиште на півгодинки "відпочити" . Гострим ножем зробіть надрізи.
5. На другий лист налийте стакан води. Поставте його на самий низ. Надішліть в духовку деко з хлібом і випікайте при температурі 200 градусів до рум'яної близько 30-35 хвилин.
6. Готовий хліб остудіть на решітці.