Хліб простий в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути краще ароматного домашнього хліба? Незважаючи на гадану складність, готується він просто, але вимагає тривалого часу. Спробуйте, як приготувати хліб простої в духовці.
Навіть якщо у вас немає хлібопічки, то це зовсім не означає, що ви не зможете порадувати себе і близьких хлібцем домашнього приготування. Смачну і ароматну випічку можна приготувати і в духовій шафі. Продукти доступні і недорогі, їх можна купити в будь-якому магазині. Такий хліб підійде для ситного обіду або для ранкових бутербродів.
- Борошно - 4 склянки
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Дріжджі - 2 чайних ложки
- Рослинна олія - За смаком
1. У миску наливаю теплу воду, додаю дріжджі і цукор, перемішую і залишаю на 15 хвилин.
2. Через покладений час насипаю порційно заздалегідь просіяне борошно, солю і замішую тісто. Накриваю його рушником і залишаю при кімнатній температурі на один або півтора години.
3. Тісто піднялося за цей час в 2-3 рази. Поверхня тесту змащую олією, обминають його і перекладаю в форму, де буду випікати, залишаю підійти ще на 30 хвилин.
4. У розігрітий до 200-220 градусів духовку відправляю форму і випікаю 15 хвилин, після чого зменшую температуру до 180 градусів і випікаю ще 30-40 хвилин. Готовий хлібець зверху змащую олією і подаю до столу, коли він трохи охолоне.