Рецепт Хліб «полярний» простий фото

Хліб «полярний» простий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10-20
Час приготування: 5 г. 0 хв.

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати хліб"Полярний" простий, незвичайний і неймовірно красивий в розрізі. Піч такий хліб потрібно за спеціальною технологією, так що обов'язково подивіться рецепт.

Опис приготування:

Поєднання пшеничного і житнього обдирного борошна робить випічку корисною і красивою, особливо якщо приготувати з них різні види тесту. Цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати корисний оригінальний хліб. У його приготуванні немає нічого складного: досить підготувати два види тесту і правильно скласти їх, щоб в розрізі візерунок хліба вийшов спіралевидним. В основному дана випічка нічим не відрізняється від класичного хліба, хіба що густий закваскою з житнього борошна.

  • Стартер - 2 Ст. Ложки
  • Житнє обдирне борошно - 297 грам(147 г в закваску, 150 г в тісто)
  • Вода кімнатної температури - 653 грам(550 г в тісто, 103 г в закваску)
  • Gustaya стартер - 250 грам
  • Пшеничне борошно в / с - 700 грам
  • Житній ферментований солод - 50 грам (або концентрат 10 г)
  • Сіль - 18 грам
хліб
1. Приготуйте закваску: стартер розведіть водою, додайте просіяне житнє борошно і добре перемішайте, щоб мука ввібрала всю рідину. Тісто округлятимете і залиште під плівкою при кімнатній температурі на 8 годин.
хліб
2. Просіяне борошно змішайте з житнім борошном і сіллю. Закваску викладіть в миску тістоміса, додайте воду і борошно. Вимісити тісто на другій швидкості протягом 5 хвилин. Тісто викладіть в змащену олією миску.
хліб
3. Відомства 600 грам тесту і знову викладіть в миску тістоміса, додайте до нього житній ферментований солод. Замісити темне тісто до однорідності. Викладіть тісто в миску, змащену олією, округлятимете і залиште на 3 годину.
хліб
4. Час, що залишився біле тісто також накрийте плівкою і залиште на 3 годину. Біле і чорне тісто округлятимете, кожен шматок розділіть ще на дві частини. Сформуйте хліб: одну частину білого тіста розкачати в пласт.
хліб
5. Розкачайте темне тісто і викладіть його на світле. Поверніть в щільний рулет, скріпіть кінці і присипте булку борошном. Викладіть заготовку в прямокутну форму, утрамбуйте, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.
хліб
6. Випікайте хліб в розігрітій до 195 градусів духовці 35 хвилин. Аналогічно сформуйте другу булку хліба. Остудіть хліб на решітці. Смачного!

Схожі рецепти