Проста лазанья з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Завжди смачне і дуже ситне блюдо, яке можна приготувати навіть на святковий стіл. Щоб проста лазанья з фаршем вийшла ще смачніше, в неї можна додати гриби.
Опис приготування:
Лазанья - Найпопулярніша страва, яке можна приготувати як самостійну страву на обід. Подається проста лазанья з фаршем в домашніх умовах в гарячому вигляді з зеленню або свіжими овочами.
- Фарш - 600 грам
- Гриби - 300 грам
- Листи лазаньї - 6 штук
- Сир - 200 грам
- Молоко - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Помідори - 3 штуки
- Рослинна олія - 30 грам
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 2 щіпки
1. Для приготування лазаньї традиційно беремо фарш (за смаком). Я вирішила додати трохи грибів, щоб зробити блюдо смачніше.
2. Листи лазаньї потрібно трохи відварити в підсоленій воді, після чого викласти в форму, в якій будемо запікати.
3. Обсмажуємо фарш з помідорами і томатною пастою (за смаком). Смажимо до готовності, солимо і приправляємо за смаком.
4. Гриби з цибулею обсмажуємо окремо. Гриби можна брати будь-які, але для економії часу краще взяти шампіньйони.
5. На листи лазаньї викладаємо фарш, обсмажені гриби з цибулею і закриваємо залишилися шарами лазаньї.
6. Окремо готуємо соус Бешамель: обсмажуємо щіпку борошна на вершковому маслі, додаємо молоко і тушкуємо, постійно помішуючи. В кінці можна додати трохи мускатного горіха.
7. Заливаємо соусом і посипаємо сиром. Відправляємо в духовку і запікаємо близько 35 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Нарізаємо за бажаним розміром і подаємо в гарячому вигляді як самостійне блюдо.