Профітролі з морозивом і карамельним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування профитролей з морозивом і соусом з вершкового масла, цукру, вершків і рому. Профітролі - це кондитерські вироби французької кухні з заварного тіста з різними начинками.
Кількість порцій: 6-8
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Яйця - 4 штуки
- Морозиво - 1 За смаком
- Сіль - 1/2 чайних ложки (карамельний соус)
- Ром - 1 Ст. Ложка( (або 1 чайна ложка ванільного екстракту) карамельний соус)
1. Розігріти духовку до 200 градусів і вистелити 2 дека пергаментним папером.
У середній каструлі змішати масло, воду і сіль. Варити на середньому вогні, помішуючи, доти, поки масло не розтане. Коли масло розтане, довести суміш до кипіння. Зняти з вогню і додати борошно, добре помішуючи дерев'яною ложкою до тих пір, поки не вийде тісто.
Повернути каструлю на вогонь і варити, помішуючи, ще 1 хвилину. Викласти тісто в миску і збивати міксером на середній швидкості близько хвилини, щоб остудити його. У невеликій мисці збити яйця. Додати в тісто яйця в три заходи і збити міксером на середній швидкості.
Заповнити тестом кондитерський мішок з круглим наконечником і видавити на деко невеликі гірки тесту, приблизно 3, 5-5 см в діаметрі, залишивши відстань між ними 5 см.
У середній каструлі змішати масло, воду і сіль. Варити на середньому вогні, помішуючи, доти, поки масло не розтане. Коли масло розтане, довести суміш до кипіння. Зняти з вогню і додати борошно, добре помішуючи дерев'яною ложкою до тих пір, поки не вийде тісто.
Повернути каструлю на вогонь і варити, помішуючи, ще 1 хвилину. Викласти тісто в миску і збивати міксером на середній швидкості близько хвилини, щоб остудити його. У невеликій мисці збити яйця. Додати в тісто яйця в три заходи і збити міксером на середній швидкості.
Заповнити тестом кондитерський мішок з круглим наконечником і видавити на деко невеликі гірки тесту, приблизно 3, 5-5 см в діаметрі, залишивши відстань між ними 5 см.
2. Випікати профітролі протягом 20 хвилин, потім знизити температуру до 175 градусів і запікати ще 20 хвилин. І, нарешті, знизити температуру духовки до 150 градусів і запікати ще 10 хвилин, до золотистого кольору . Дати повністю охолонути.
3. Приготувати карамельний соус. У середній каструлі на середньому вогні розтопити масло. Збити з цукром і сіллю. Варити суміш близько 4 хвилин, а потім повільно і обережно влити вершки і ром. Зменшити вогонь і варити, поки суміш не стане пінистої, ще 3 хвилини. Зняти з вогню і накрити кришкою. Дати охолонути протягом приблизно 10-15 хвилин.
4. Заповнити профитроли морозивом, полити карамельним соусом і подавати.