Рецепт Торт з карамельним соусом фото

Торт з карамельним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто, Карамель
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Якщо ви любите балувати себе, рідних і близьких домашньою випічкою, тоді рекомендую на озброєння простий, але дуже смачний десерт до чаю - торт з карамельним соусом і вершковим сиром. Запам'ятовуйте!

Ніжний і повітряний бісквіт чудово поєднується з карамеллю. Але щоб відтінити надмірно солодкий смак я рекомендую використовувати крем на основі вершкового сиру. Втім, ви завжди можете експериментувати. Підійдуть прекрасно збиті вершки, лимонний курд або заварний крем.

  • Яйце - 3 штуки (тісто)
  • Цукор - 80 грам (тісто)
  • Ванільний цукор - 10 грам (тісто)
  • Борошно - 90 грам (тісто)
  • Вершковий сир - 200 грам (крем)
  • Цукор - 100 грам (карамель)
  • Вершкове масло - 50 грам (карамель)
  • Вершки - 50 мілілітрів (карамель)
торт з карамельним соусом - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти, які знадобляться для приготування торта з карамельним соусом.
торт з карамельним соусом - фото крок 2
Для початку включіть її, щоб вона розігрілася до 180 градусів. Для приготування бісквітного коржа збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишності.
торт з карамельним соусом - фото крок 3
Невеликими порціями додавайте просіяне борошно.
торт з карамельним соусом - фото крок 4
Готове тісто вилийте в форму і відправте в духовку.
торт з карамельним соусом - фото крок 5
Паралельно можна зайнятися соусом. Для цього всипте цукор в каструльку або сотейник з товстим дном і поставте на вогонь.
торт з карамельним соусом - фото крок 6
Розтопіть цукор. Я тримаю його на вогні трохи довше, щоб вийшов більш інтенсивний смак. В розтоплений цукор додайте вершкове масло.
торт з карамельним соусом - фото крок 7
Зніміть карамель з вогню і влийте вершки. Все як слід перемішайте.
торт з карамельним соусом - фото крок 8
От і все, карамельний соус готовий.
торт з карамельним соусом - фото крок 9
Додайте приблизно половину охололого соусу до вершкового сиру і ретельно збийте. Це буде крем для нашого тортика.
торт з карамельним соусом - фото крок 10
Готовий бісквіт (готовність перевіряйте сірником або шпажкою, час залежить від обраної форми) остудіть 5 хвилин в формі, а після на решітці.
торт з карамельним соусом - фото крок 11
Розріжте акуратно його навпіл на два коржі.
торт з карамельним соусом - фото крок 12
Перемажьте кремом.
торт з карамельним соусом - фото крок 13
Накрийте другим коржем.
торт з карамельним соусом - фото крок 14
Кремом, що залишився змастіть другий корж, а карамельним соусом прикрасьте зверху.
торт з карамельним соусом - фото крок 15
Через пару годин можна пробувати. Приємного чаювання!

Схожі рецепти