Торт з карамельним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите балувати себе, рідних і близьких домашньою випічкою, тоді рекомендую на озброєння простий, але дуже смачний десерт до чаю - торт з карамельним соусом і вершковим сиром. Запам'ятовуйте!
Ніжний і повітряний бісквіт чудово поєднується з карамеллю. Але щоб відтінити надмірно солодкий смак я рекомендую використовувати крем на основі вершкового сиру. Втім, ви завжди можете експериментувати. Підійдуть прекрасно збиті вершки, лимонний курд або заварний крем.
- Яйце - 3 штуки (тісто)
- Цукор - 80 грам (тісто)
- Ванільний цукор - 10 грам (тісто)
- Борошно - 90 грам (тісто)
- Вершковий сир - 200 грам (крем)
- Цукор - 100 грам (карамель)
- Вершкове масло - 50 грам (карамель)
- Вершки - 50 мілілітрів (карамель)
Підготуйте інгредієнти, які знадобляться для приготування торта з карамельним соусом.
Для початку включіть її, щоб вона розігрілася до 180 градусів. Для приготування бісквітного коржа збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишності.
Невеликими порціями додавайте просіяне борошно.
Готове тісто вилийте в форму і відправте в духовку.
Паралельно можна зайнятися соусом. Для цього всипте цукор в каструльку або сотейник з товстим дном і поставте на вогонь.
Розтопіть цукор. Я тримаю його на вогні трохи довше, щоб вийшов більш інтенсивний смак. В розтоплений цукор додайте вершкове масло.
Зніміть карамель з вогню і влийте вершки. Все як слід перемішайте.
От і все, карамельний соус готовий.
Додайте приблизно половину охололого соусу до вершкового сиру і ретельно збийте. Це буде крем для нашого тортика.
Готовий бісквіт (готовність перевіряйте сірником або шпажкою, час залежить від обраної форми) остудіть 5 хвилин в формі, а після на решітці.
Розріжте акуратно його навпіл на два коржі.
Перемажьте кремом.
Накрийте другим коржем.
Кремом, що залишився змастіть другий корж, а карамельним соусом прикрасьте зверху.
Через пару годин можна пробувати. Приємного чаювання!