Блін з карамельним сиропом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запеченого млинця з гречаного борошна і карамельного сиропу з цукру, вершкового масла, вершків і солі.
За цим рецептом у вас вийде один-два млинця і 3/4 склянки карамельного сиропу. Це становить 2 порції на сніданок.
- Цукор - 1/2 склянки (для карамельного сиропу)
- Вершкове масло - 70 грам (для карамельного сиропу)
- Морська сіль - 2 щіпки (для карамельного сиропу)
- Вершки жирні - 1/3 склянки (для карамельного сиропу)
- Гречана мука - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 1/2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Цукрова пудра - За смаком (по бажанню)
1. Для сиропу розтопіть цукор на середньому вогні у великій каструлі. Варіть, помішуючи, поки цукор не придбає приємний мідний колір. Додайте сіль і вершкове масло. Помішуйте до тих пір, поки масло не розтане. Зменшіть вогонь і повільно додайте густі вершки, постійно помішуючи. У цей момент соус почне пінитися. Збивайте до тих пір, поки соус не стане однорідної консистенції.
2. Залишити в сторону. Готовий соус зберігати в холодильнику строком до 1 тижні. Перед подачею акуратно розігріти.
3. Печемо млинці. За допомогою віночка змішати в мисці гречану і пшеничне борошно, цукор, сіль, молоко і яйця. Розтопити вершкове масло в сковороді. Рівномірно розподіліть розтоплене масло по всій поверхні сковороди.
4. Вилийте тісто на розпечену сковороду ополоником і смажте з двох сторін, поки млинець не стане коричневого кольору. Викласти млинець на блюдо і посипати цукровою пудрою (якщо вона використовується) і полити приготованим карамельним сиропом.