Рецепт Блін з карамельним сиропом фото

Блін з карамельним сиропом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Крупи, Гречка
Низькокалорійні
Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Десерт, Масляна
Випічка, Млинці

Рецепт приготування запеченого млинця з гречаного борошна і карамельного сиропу з цукру, вершкового масла, вершків і солі.

За цим рецептом у вас вийде один-два млинця і 3/4 склянки карамельного сиропу. Це становить 2 порції на сніданок.

  • Цукор - 1/2 склянки (для карамельного сиропу)
  • Вершкове масло - 70 грам (для карамельного сиропу)
  • Морська сіль - 2 щіпки (для карамельного сиропу)
  • Вершки жирні - 1/3 склянки (для карамельного сиропу)
  • Гречана мука - 3 Ст. Ложки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Цукрова пудра - За смаком (по бажанню)
блін з карамельним сиропом - фото крок 1
1. Для сиропу розтопіть цукор на середньому вогні у великій каструлі. Варіть, помішуючи, поки цукор не придбає приємний мідний колір. Додайте сіль і вершкове масло. Помішуйте до тих пір, поки масло не розтане. Зменшіть вогонь і повільно додайте густі вершки, постійно помішуючи. У цей момент соус почне пінитися. Збивайте до тих пір, поки соус не стане однорідної консистенції.
блін з карамельним сиропом - фото крок 2
2. Залишити в сторону. Готовий соус зберігати в холодильнику строком до 1 тижні. Перед подачею акуратно розігріти.
блін з карамельним сиропом - фото крок 3
3. Печемо млинці. За допомогою віночка змішати в мисці гречану і пшеничне борошно, цукор, сіль, молоко і яйця. Розтопити вершкове масло в сковороді. Рівномірно розподіліть розтоплене масло по всій поверхні сковороди.
блін з карамельним сиропом - фото крок 4
4. Вилийте тісто на розпечену сковороду ополоником і смажте з двох сторін, поки млинець не стане коричневого кольору. Викласти млинець на блюдо і посипати цукровою пудрою (якщо вона використовується) і полити приготованим карамельним сиропом.

Схожі рецепти