«Медовик» з карамельним смаком
(покроковий рецепт з фото)
Навіть класичні, перевірені роками рецепти іноді хочеться вдосконалити. Це як раз такий випадок. Я хочу запропонувати на замітку цікаву ідею, як приготувати "медовик" з карамельним смаком.
Особливу увагу в цьому рецепті хочу звернути саме на карамель, а в іншому це традиційний медовий тортик. В якості крему в даному випадку використовуються вершки зі сметаною і цукровою пудрою. Останню можна при бажанні замінити згущеним молоком, наприклад. У крем також можна додати цедру лимона, наприклад, щоб відтінити солодкий смак кисленькою ноткою.
- Цукор - 160 грам(+ стільки ж води)
- Борошно - 400 грам
- Вершкове масло - 110 грам
- Мед - 65 грам
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Крем - 1 кілограм (жирна)
- Вершки - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. Всипте цукор в високий сотейник або каструлю. Додайте воду. Цукор при цьому повинен стати мокрим, але не плавати у воді! Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Як тільки з'явився гарний карамельний колір, знімайте з вогню. Перемішувати не потрібно!
3. У гарячому сотейнику карамель продовжує змінювати колір і стане вже більш насиченою через пару хвилин. У цей час можна додати мед.
4. І гаряче розтоплене вершкове масло. Акуратно все перемішайте.
5. Тепер карамельну основу потрібно трохи остудити (перш, ніж вводити яйця).
6. Коли маса трохи охолола, vbeyte яйця, додайте соду і лимонну кислоту. Перемішайте і всипте трохи борошна.
7. Далі можна вводити борошно, що залишилося і замішувати однорідне тісто.
Готове тісто після повного охолодження розділіть на 9 однакових частин.
Готове тісто після повного охолодження розділіть на 9 однакових частин.
8. А далі все досить просто. Розкачайте кожен шматочок тіста, виріжте рівне коло і випікайте корж при температурі 170 градусів хвилини 3-4 до румяности. Разом з коржами випікайте і обрізки. Після їх потрібно подрібнити в крихту для присипки.
9. Для приготування крему збийте сметану з цукровою пудрою, додайте окремо збиті вершки і перемішайте. Перемажьте торт, залишки крему розподіліть по боках і верху торта. Присипте крихтою і залиште на ніч, щоб "медовик" добре просочився.