Повітряні оладки
(покроковий рецепт з фото)
У багатьох господинь виникають труднощі з найпростішим варіантом домашньої випічки, оладками. У вас теж вони тонкі, гумові і не дуже смачні? З цим рецептом ви назавжди забудете про ці проблеми!
Хочу запропонувати вам спробувати цей класний варіант, як приготувати повітряні оладки без дріжджів. Мінімум інгредієнтів і найпростіший процес… то, що потрібно! Подавати до столу їх можна зі згущеним молоком, ягодами, сметаною або просто присипати цукровою пудрою. Відмінна ідея для ситного сніданку або солодкого десерту до чаю для всієї родини.
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Кефір - 3/4 склянки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. З тестом все дійсно дуже просто: яйця, цукор, сіль збийте в глибокій мисочці. Додайте кефір і борошно, збивайте пару хвилин, щоб тісто було повітряним і без грудочок. В кінці додайте соду, перемішайте ложкою кілька разів.
2. На сковороді розігрійте олію. Ложкою викладайте тісто на сковороду.
3. На середньому вогні смажте до рум'яної з двох сторін.
4. Після перекладіть на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків олії. Усе, повітряні оладки в домашніх умовах готові до подачі.
Смачного!
Смачного!