Баурсаки повітряні
(покроковий рецепт з фото)
Це ніжні повітряні пончики з дріжджового тіста. У Казахстані з цієї страви застілля починається і ним же воно закінчується. А готувати баурсаки напрочуд просто.
Пишні, повітряні баурсаки ... Без них не обходиться жодне казахське застілля. Для їх приготування замісіть дріжджове тісто, дайте йому піднятися. Потім розкачайте і виріжте з нього кружечки. Обсмажте їх у фритюрі протягом 2-3 хвилин. Тепер можна подавати на стіл. Смачного!
- Дріжджі - 10 грам
- Борошно - 1 кілограм
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 0, 5 L
- Сіль - За смаком
Замісити дріжджове тісто з молока, цукру, сметани, дріжджів, муки і дрібки солі. Залиште його в теплому місці на півгодини.
Потім розкачати його в пласт товщиною близько 1 см.
І виріжте з нього невеликі кружечки. Дайте їм піднятися (ще хвилин 10).
А потім обсмажте їх у фритюрі до золотистого кольору. Кидайте невеликими партіями, щоб Баурсак не було тісно в каструлі. Одну партію потрібно смажити близько 2-3 хвилин.